Εμβόλιο covid: Τι πρέπει να κάνουν όλοι οι Έλληνες λίγα λεπτά πριν τον εμβολιασμό

«Θερίζει» η γρίπη στη Ρουμανία - Στους 107 οι νεκροί

Αναλυτικά η διαδικασία

Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη του εμβολιασμού στην Ελλάδα έχει αρχίσει. Την Κυριακή θα γίνουν τα πρώτα εμβόλια καθώς ξεκινάει η επιχείρηση «Ελευθερία», ένα από τα πιο δύσκολα εγχειρήματα στην ιστορία του ελληνικού κράτους.

Κυβέρνηση και επιστήμονες έχουν πάρει όλα τα μέτρα που απαιτούνται προκειμένου η όλη διαδικασία να γίνει χωρίς προβλήματα.

Αν νομίζατε όμως ότι αφού δηλώσετε συμμετοχή και λάβετε το μήνυμα που θα σας ενημερώνει για τη μέρα του εμβολιασμού, θα πάτε στο κέντρο και θα εμβολιαστείτε αμέσως, κάνετε λάθος.

Η διαδικασία θα είναι πιο σύνθετη για την ασφάλεια όλων. Έτσι, όλοι οι πολίτες λίγα λεπτά πριν κάνουν το εμβόλιο θα εξεταστούν πρώτα από παθολόγο. Ο γιατρός θα κρίνει αν μπορεί ο πολίτης να κάνει το εμβόλιο ή όχι.

Αφού λοιπόν δώσει το ok, μια νοσοκόμα θα τον εμβολιάσει και στη συνέχεια θα οδηγηθεί σε ένα δωμάτιο αναμονής όπου αφενός θα συμπληρώσει ένα ερωτηματολόγιο, αφετέρου θα είναι υπό παρακολούθηση για να βεβαιωθούν οι γιατροί ότι δεν θα υπάρχουν παρενέργειες.

Μετά την πρώτη δόση και αφού περάσουν 3 περίπου εβδομάδες ο πολίτης με την ίδια διαδικασία θα κάνει την δεύτερη δόση και μια εβδομάδα μετά θα έχει αποκτήσει τα πολυπόθητα αντισώματα.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.