Μόνο έτσι: Αυτός είναι ο κωδικός που πρέπει να στείλει κάποιος για να βγει Χριστούγεννα-Πρωτοχρονιά

Ο κύβος ερρίφθη: Αυτή είναι η τελική απόφαση για την άρση του lockdown

Καμία χαλάρωση λόγω εορτών...

Τα πράγματα με τον κορωνοϊό στη χώρα μας είναι ξεκάθαρα: το δεύτερο κύμα αποδείχτηκε πολύ πιο επιθετικό απ’ ό,τι υπολόγιζαν ακόμα και οι πιο απαισιόδοξοι επιστήμονες, με αποτέλεσμα τα νούμερα σε θανάτους/ κρούσματα/ διασωληνωμένους να αυξάνονται διαρκώς.

Έτσι, η κυβέρνηση πήρε την απόφαση να ορίσει καθολικό lockdown σε ολόκληρη τη χώρα από τις 7 Νοεμβρίου, με στόχο να πέσουν τα ημερήσια κρούσματα και ν’ «αναπνεύσει» το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Και μπορεί το εμβόλιο να έρχεται στη χώρα μας και η κατάσταση να… σηκώνει λίγη περισσότερη αισιοδοξία για το εγγύς μέλλον, όμως οι φετινές γιορτές θα διαφέρουν πάρα πολύ απ’ όλες τις προηγούμενες.

Ως γνωστόν, ρεβεγιόν θα κάνουμε άπαντες με τις οικογένειές μας και με πάρα πολύ μικρό αριθμό ατόμων παρόντα (έως 9, των παιδιών συμπεριλαμβανομένων), ενώ απαγορεύονται οι μετακινήσεις εκτός νομού (μ’ εξαίρεση λόγους υγείας, επιστροφή στη μόνιμη κατοικία, επανένωση οικογενειών ή για επαγγελματικούς λόγους).

Αν θέλει λοιπόν κάποιος να βγει τις ημέρες των εορτών, ακόμα και κατά το μεσημέρι (μιας και θυμίζουμε πως το βράδυ ισχύει κανονικά η απαγόρευση κυκλοφορίας) έχει μονάχα μία επιλογή: Το ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε αναφέρει πως όποιος θέλει να βγει από το σπίτι του θα πρέπει να στείλει τον κωδικό 6. Πρόκειται, δηλαδή, για το sms στο 13033 στον κωδικό που μέχρι σήμερα στέλναμε για σωματική άσκηση, βόλτα ή για να βγάλουμε έξω το κατοικίδιό μας.

Φυσικά, χρειάζεται τεράστια προσοχή στο τι κάνουμε και τι «δηλώνουμε», μιας και τα πρόστιμα θα πέφτουν κανονικότατα και τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά για τους παραβάτες.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.