Πολλοί το άκουσαν, λίγοι το κατάλαβαν: Ο Στέλιος Πέτσας είπε το πιο ανησυχητικό πράγμα για την πανδημία στην Ελλάδα…

Πολλοί το άκουσαν, λίγοι το κατάλαβαν: Ο Στέλιος Πέτσας είπε το πιο ανησυχητικό πράγμα για την πανδημία στην Ελλάδα...

Έτσι δεν είναι;

Τα πράγματα με τον κορωνοϊό στη χώρα μας κατά την περίοδο του δεύτερου κύματος είναι ξεκάθαρο ότι δεν πάνε καλά. Το γεγονός πως οι αριθμοί των συμπολιτών μας που χάνουν την ζωή τους, όσων αναγκάζονται να νοσηλευτούν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας αλλά και αυτός των κρουσμάτων δεν πέφτουν με τίποτα (ή, έστω, μειώνονται με πάρα πολύ αργούς ρυθμούς), αποδεικνύει του λόγου το αληθές.

Και ολ’ αυτά, την στιγμή που τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και είναι δεδομένο, με την- έστω και υποτυπώδη- χαλάρωση των μέτρων, πως ο φόβος της διασποράς του ιού είναι μεγάλος και είναι απολύτως υπαρκτός.

Σ’ αυτό το πλαίσιο κινήθηκαν και οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου: ο Στέλιος Πέτσας έκανε λόγο για το πώς θα κινηθεί η αγορά την περίοδο των εορτών, ποιες υπηρεσίες ανοίγουν εκ νέου, τι θα συμβεί με τις εκκλησίες, αλλά και κάτι που οι περισσότεροι το πέρασαν στο… ντούκου.

Ποιο είναι αυτό; Το αυτονόητο: πως η κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα μόνο ενθαρρυντική δεν είναι. Παρά το γεγονός πως πρέπει όλοι μας να είμαστε αισιόδοξοι (και με δεδομένο πως το εμβόλιο αναμένεται από τη νέα χρονιά στα μέρη μας, είναι, αν μη τι άλλο, ένας βασικός λόγος να βλέπουμε το ποτήρι μισογεμάτο), τα όσα είπε ο κ. Πέτσας ήταν σαφή:

«Το επιδημιολογικό φορτίο είναι βαρύ. Ταυτόχρονα συνεχίζεται και η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας κι ακόμη περισσότερο στις ΜΕΘ καθώς οι διασωληνωμένοι συμπολίτες μας χθες ήταν 552».

Παράλληλα, ενημέρωσε πως η πληρότητα στις ΜΕΘ τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι στο 80%.

Καταλαβαίνει εύκολα λοιπόν κανείς πως αν με 6 εβδομάδες σχεδόν γενικού lockdown τα νούμερα  είναι αυτής της φύσης, τότε δε… διαπρέπουμε ακριβώς στον τομέα της πανδημίας.

Ας ελπίσουμε ότι σύντομα θ’ ανατραπεί η κατάσταση…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.