Έχετε καταλάβει τον μεγαλύτερο κίνδυνο για τη ζωής μας εκτός του κορωνοϊου;

Όλα τα στοιχεία για τη γρίπη: Πόσο θα κρατήσει - Πόσοι αναμένεται να νοσήσουν

Οι γιατροί προειδοποιούν.

Οι υγειονομικοί φορείς της Θεσσαλονίκης σε έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο εκτιμούν ότι η επί μακρόν μετατροπή των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης σε νοσοκομεία covid-19 θα οδηγήσει σε θανάτους από τις παραμελημένες αρρώστιες.

«Η πραγματικότητα είναι ότι τα νοσοκομεία έχουν σχεδόν αναστείλει την δραστηριότητά τους» δήλωσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος μιλώντας στο ethnos.gr παρουσιάζοντας μία πάρα πολύ δύσκολη κατάσταση, όχι μόνο για τη Θεσσαλονίκη αλλά γενικότερα για τα νοσοκομεία αναφοράς της Βόρειας Ελλάδας, της Θεσσαλίας αλλά και των Ιωαννίνων.

«Οφείλουμε όλοι να συμβάλουμε στην αποκλιμάκωση της πίεσης ώστε να δώσουμε μια ανάσα ανασυγκρότησης, εμπιστοσύνης και αισιοδοξίας στους συναδέλφους στην πρώτη γραμμή» σχολίασε ο ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης εξηγώντας ότι το προσωπικό των νοσοκομείων της πόλης εργάζεται κάτω από συνθήκες υπερκόπωσης.

Ο κίνδυνος όλες οι υπόλοιπες κατηγορίες νοσημάτων να παραμεληθούν και να μπουν σε χαμηλότερη προτεραιότητα δεν είναι απλά εμφανής αλλά και υπαρκτός. Όπως δείχνουν τα στοιχεία το 70% των απλών κλινών έχουν γεμίσει από ασθενείς με covid-19 ενώ η κατάσταση στις ΜΕΘ γίνεται ακόμα πιο δύσκολη για τους υπόλοιπους ασθενείς που δεν πάσχουν από κορωνοϊό, καθώς έχουν η πληρότητά τους έχει φτάσει στο 90%

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.