Εξελίξεις με την νέα αλλαγή στις ώρες απαγόρευσης κυκλοφορίας

Εξελίξεις με την νέα αλλαγή στις ώρες απαγόρευσης κυκλοφορίας

Από σήμερα αλλάζει η ώρα απαγόρευσης κυκλοφορίας, όμως ενδέχεται να μην είναι η μόνη αλλαγή.

Ανοίγει σταδιακά η αγορά μετά το καθεστώς lockdown που είχε επιβληθεί από τις 7 Νοεμβρίου. Οι αυστηροί περιορισμοί στην κυκλοφορία παραμένουν όμως ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα ξεκίνησαν να λειτουργούν και πάλι τα εποχικά καταστήματα.

Από την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου λειτουργεί και το λιανεμπόριο με τη μέθοδο του clickaway ενώ από την Δευτέρα 14 του μήνα ξεκίνησαν τη λειτουργία τους και τα κομμωτήρια. Η αυστηρή τήρηση των μέτρων που έχουν θεσπιστεί είναι μία από τις προϋποθέσεις για τη συνέχιση της λειτουργίας τους.

Όλα αυτά ενώ υπάρχει στον ορίζοντα ο εορτασμός των φετινών Χριστουγέννων που είναι σε πρώτο πλάνο για την κυβέρνηση.

Ακόμη δεν έχουν παρθεί οι οριστικές αποφάσεις, ωστόσο σύμφωνα με όσα είπε ο Στέλιος Πέτσας μέσα στο Σαββατοκύριακο στον ΣΚΑΪ είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να αλλάξει η ώρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας. Από σήμερα Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου η απαγόρευση της κυκλοφορίας είναι σε ισχύ από τις 10 το βράδυ μέχρι και τις 5 το πρωί της επόμενης.

Σύμφωνα με όσα έχουν βγει στο φως της δημοσιότητας τις ημέρες των γιορτών είναι δεδομένο ότι θα υπάρξει μία ελαστικότητα ως προς τις ώρες απαγόρευσης κυκλοφορίας. Το πιο πιθανό είναι αυτή να ξεκινάει είτε 1:00 είτε 1:30 μετά τα μεσάνυχτα.

Έτσι θα αφήνεται ένα χρονικό περιθώριο σε όσους θέλουν να γιορτάσουν λίγο παραπάνω τα φετινά Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Πρέπει να σημειωθεί ωστόσο ότι θα υπάρχει και περιορισμών ατόμων στο τραπέζι κάθε οικογένειας όπου δε θα επιτρέπονται πάνω από 9 ή 10 άτομα σε κάθε σπίτι.

Σε κάθε περίπτωση η χρήση SMS παραμένει υποχρεωτική για κάθε μετακίνηση.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.