Αχτίδα φωτός: Γιατί τα χθεσινά 1.194 νούμερα είναι για πρώτη φορά ένα «καλό νούμερο»

Ανακοινώνονται: Τα 4 νέα μέτρα μετά το νέο ανατριχιαστικό αρνητικό ρεκόρ

Υπάρχει εξήγηση...

Τα πράγματα στην Ελλάδα κατά το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού είναι κάτι παραπάνω από ξεκάθαρα: το εθνικό σύστημα υγείας βρίσκεται στα όριά του, τα νούμερα παραμένουν εξαιρετικά ψηλά σε διασωληνωμένους, θανάτους και κρούσματα και παρά το γεγονός πως βρισκόμαστε σε καθεστώς καθολικού lockdown εδώ και πάνω από έναν μήνα, η εικόνα δεν αλλάζει.

Ωστόσο, μέσα στη γενικότερη… μαυρίλα, το Σάββατο είχαμε τα πρώτα θετικά νέα- και φυσικά δεν αναφερόμαστε στους 68 συνανθρώπους μας που έχασαν την ζωή τους ούτε στους 577 που δίνουν τη μάχη τους στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Όχι.

Το άκρως ενθαρρυντικό έγκειται στον αριθμό των κρουσμάτων: 1.194. Θα πει κανείς πως τις τελευταίες ημέρες κάπου εκεί κινούνται τα ημερήσια κρούσματα και ιδίως τα Σαββατοκύριακα, που πάντα είναι… πεσμένα.

Η ειδοποιός διαφορά, όμως, είναι πως χθες δεν είχαμε τα κλασικά 7.000 και 8.000 τεστ που γίνονταν εσχάτως, αλλά ο αριθμός τους εκτοξεύτηκε στα 31.284. Τα μοριακά τεστ ήταν τα 15.683 εξ αυτών, την στιγμή που τα rapid έφτασαν τα 15.601.

Τι σημαίνει αυτό; Πως το ποσοστό θετικότητας ήταν αθροιστικά στο 3.81%, ένα νούμερο κάτω από το 4.5% που δίνει ως «αποδεκτό» ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Έστω και αργά, λοιπόν, τα κρούσματα αρχίζουν να μειώνονται και το φως στο τούνελ γίνεται λίγο πιο έντονο, δεδομένου του ότι έρχεται και το εμβόλιο.

Τώρα, βέβαια, μένει το σημαντικότερο: να μειωθούν (και μακάρι να μηδενιστούν) οι θάνατοι και οι διασωληνώσεις…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.