Τέλος το 21:00- 05:00: Αυτή είναι η νέα ώρα απαγόρευσης κυκλοφορίας

Ημερομηνία-σταθμός: Η μέρα που θα κρίνει το νέο γενικό lockdown

Ποια θα είναι η νέα, πότε θα γίνει η αλλαγή

Ύστερα από 1,5 μήνα καραντίνας σίγουρα κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι θα περίμεναν ότι τα αποτελέσματα του lockdown θα ήταν πολύ διαφορετικά.

Γιατί μπορεί ο αριθμός των κρουσμάτων να μειώνεται (ανάλογα βέβαια και με τον αριθμό των τεστ που γίνονται καθημερινά) όμως ο αριθμός των διασωληνωμένων παραμένει πολύ μεγάλος.

Και αν ύστερα από 5 εβδομάδες lockdown βλέπουμε αυτά τα νούμερα εύκολα μπορεί να καταλάβει κανείς τι θα δούμε αν χαλαρώσουν τα μέτρα, αυξηθεί η κινητικότητα των πολιτών και δούμε συγχρωτισμούς σε κλειστούς χώρους.

Δείτε ακόμα: Έμεινε μισή: Η φωτογραφία που «πρόδωσε» το νέο σώμα της Ηλιάνας Παπαγεωργίου (Pic)

Γι’ αυτό λοιπόν η χαλάρωση των μέτρων που εξέταζε η κυβέρνηση για τις ημέρες των εορτών δείχνει να καίγεται. Οι λοιμωξιολόγοι προειδοποιούν ότι αν κάνουμε το παραμικρό λάθος τώρα, αμέσως μετά τις γιορτές θα το πληρώσουμε με ένα τρίτο κύμα της πανδημίας.

Ποια χαλάρωση θα δούμε λοιπόν; Το σενάριο της άρσης της απαγόρευσης κυκλοφορίας Χριστούγεννα και πρωτοχρονιά δεν θα προχωρήσει. Εκείνο που θα δούμε είναι μια μικρή αλλαγή στην ώρα απαγόρευσης κυκλοφορίας η οποία θα ξεκινήσει με το άνοιγμα του λιανεμπορίου.

Το σημερινό 21:00- 05:00 δηλαδή αναμένεται να γίνει 22:00 – 05:00 ή (στο πιο αισιόδοξο σενάριο) 23:00- 05:00. Μια μικρή ανάσα για την αγορά, αλλά και για τους πολίτες προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός στα μαγαζιά και η κυκλοφορία στους δρόμους την ώρα του γυρισμού.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.