Ξεχάστε τα δωρεάν τεστ: «Τσιμπημένες» οι τιμές για rapid και pcr τεστ

Αριθμός-ορόσημο: Αυτό είναι το όριο κρουσμάτων για την επαναφορά του lockdown στην Ελλάδα

Η αλλαγή στα πλαφόν φέρνει νέες αυξημένες τιμές.

Τα παράπονα ήταν πολλά εδώ και εβδομάδες για περιπτώσεις αισχροκέρδειας στις τιμές που χρέωναν τα ιδιωτικά κέντρα υγείας για τις παροχές των τεστ του κορωνοϊού. Στην πρώτη καραντίνα μάλιστα υπήρξαν περιπτώσεις που ένα pcr τεστ είχε κοστολογηθεί 250€. Έτσι το υπουργείο Ανάπτυξης αποφάσισε να θέσει πλαφόν στις τιμές των τεστ.

Το υπουργείο έθεσε τις τιμές αρχικά σε ένα πλαφόν που για τα rapid test έφτανε τα 10 ευρώ και για τον μοριακό 40 ευρώ. Οι τιμές αυτές όμως έφεραν άμεσα αντιδράσεις από τον ιατρικό κόσμο που θεώρησε το πλαφόν κάτω από την τιμή του κόστους και δεν υπολόγιζε τις ιατρικές υπηρεσίας.

Έπειτα από διαβούλευση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου με τον Υπουργείο Ανάπτυξης αποφασίστηκε ότι θα συμπεριληφθεί στην τελική τιμή των τεστ και το κόστος των ιατρικών υπηρεσιών αυξάνοντας κατά 10 ευρώ τις τιμές των rapid test και κατά 20 ευρώ αυτές των PCR.

Έτσι οι τελικές τιμές με το νέο πλαφόν για τα δύο είδη τεστ στον ιδιωτικό τομέα καθορίστηκαν ως εξής:

rapid test: 10 ευρώ + 10 ευρώ ιατρικές υπηρεσίες= Έως 20 ευρώ
PCR (μοριακός): 40 ευρώ + έως 20 ευρώ ιατρικές υπηρεσίες= Έως 60 ευρώ

Οι τιμές αυτές ανακοινώθηκαν από τον αρμόδιο υπουργό κο Άδωνι Γεωργιάδη στην πρωινή εκπομπή του Open ενώ αναμένεται μέσα στην ημέρα να ανακοινωθούν και επίσημα με σχετική υπουργική απόφαση.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.