Μεγάλη προσοχή: Τι κωδικό στέλνουμε από Δευτέρα με το sms στο 13033

Μεγάλη προσοχή: Τι κωδικό στέλνουμε από Δευτέρα με το sms στο 13033

Την Δευτέρα αρχίζει το πρώτο κύμα της άρσης του lockdown.

Ξεκινά από την Δευτέρα το σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας μετά το lockdown που έχει επιβληθεί από τις 7 Νοεμβρίου. Οι αυστηροί περιορισμοί στην κυκλοφορία παραμένουν αλλά από τις 7 Δεκεμβρίου ξεκινούν και πάλι τη λειτουργία τους τα εποχικά καταστήματα.

Με αυτόν τον τρόπο οι κυβερνώντες επιθυμούν να ξεκινήσει να κινείται και πάλι η οικονομία που ήταν σε παύση κατά ένα μεγάλο μέρος από τις 7 Νοεμβρίου. Μην ξεχνάμε ότι λόγω των γιορτών των Χριστουγέννων θα υπάρξει σημαντική καταναλωτική κίνηση.

Η απορία των πολιτών αφορά στον κωδικό του SMS που θα πρέπει να στείλουν για να μετακινηθούν σε κατάστημα εποχικών ειδών.

Όπως έχει γίνει γνωστό δε θα θεσπιστεί νέο κωδικός προκειμένου οι πολίτες να μπορέσουν να προμηθευτούν εποχικά είδη. Ο κωδικός που πρέπει να στείλουν είναι το «2» που είναι ο αριθμός για μετάβαση σε ανοιχτό κατάστημα για προμήθεια βασικών αγαθών.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, «από τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου θα επιτρέπεται η λειτουργία των επιχειρήσεων λιανικής πώλησης αμιγώς εποχικών χριστουγεννιάτικων ειδών, καθώς και η πώλησή τους από τα σούπερ μάρκετ. Οι λεπτομέρειες για το ωράριο και τον τρόπο λειτουργίας των καταστημάτων αυτών θα ανακοινωθούν αύριο, Παρασκευή, από τον γενικό γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Παναγιώτη Σταμπουλίδη».

Πλέον αναμένεται να γίνουν γνωστές όλες οι λεπτομέρειες για την επαναλειτουργία των καταστημάτων. Θεωρείται δεδομένο ότι οι όροι θα είναι αυστηροί με συγκεκριμένο αριθμό πελατών ανά τετραγωνικά μέτρα αλλά και αποστάσεις.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.