Η παράταση του lockdown δείχνει το τρόπο που θα εορταστούν τα φετινά Χριστούγεννα

Η παράταση του lockdown δείχνει το τρόπο που θα εορταστούν τα φετινά Χριστούγεννα

Κάτω από αυστηρούς περιορισμούς οι φετινές γιορτές.

Νέα παράταση του lockdown ανακοίνωσε το μεσημέρι της Πέμπτης ο Στέλιος Πέτσας. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι οι αυστηροί περιορισμοί στην κυκλοφορία θα έχουν ισχύ τουλάχιστον μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου.

Ουδείς βέβαια μπορεί να γνωρίζει αν αυτή θα είναι και η καταληκτική ημερομηνία του δεύτερου lockdown που έχει επιβληθεί στην Ελλάδα από τις 7 Νοεμβρίου. Οι διασωληνωμένοι έφτασαν τους 622 σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ την Πέμπτη ενώ ακόμη 100 ασθενείς έχασαν τη ζωή τους.

Όλα δείχνουν ότι και ο Δεκέμβριος θα είναι δύσκολος μήνας μετά τον Νοέμβριο όπου περισσότεροι από 1500 συνάνθρωποί μας έχασαν τη ζωή τους λόγω επιπλοκών του κορωνοϊού.

Παρά την παράταση του Lockdown θα ξεκινήσει σταδιακά το άνοιγμα της οικονομίας. Ήδη όπως προαναγγέλθηκε θα ανοίξουν τα εποχικά καταστήματα προκειμένου να ξεκινήσει να κινείται και πάλι η αγορά εν όψει και των γιορτών των Χριστουγέννων.

Ανοιχτό είναι ακόμη το ενδεχόμενο να ξεκινήσουν και πάλι τη λειτουργία τους τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής με πολύ αυστηρούς βέβαια περιορισμούς. Η δεύτερη παράταση του lockdown δίνει και μία… πρόγευση του τι θα ακολουθήσει την περίοδο των γιορτών των Χριστουγέννων.

Οι αριθμοί που ανακοινώνονται καθημερινά από τον ΕΟΔΥ δεν αφήνει πολλά περιθώρια για εφησυχασμούς. Έχει τονιστεί άλλωστε πολλές φορές ότι τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Οι γιορτές θα γίνουν υπό πολύ αυστηρούς περιορισμούς που θα θυμίζουν τις γιορτές του Πάσχα όπου έγιναν σε αυστηρά οικογενειακό πλαίσιο. Όπως έχει πει άλλωστε και η Βάνα Παπαευαγγέλου θα πρέπει να ζήσει ο καθένας σε μία κοινωνική φούσκα περιορίζοντας σημαντικά τις επαφές του.

Κάπως έτσι θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι δε θα επιτρέπεται η μετακίνηση από νομό σε νομό όπως άλλωστε έγινε και το Πάσχα. Μην ξεχνάμε ότι η διασπορά του κορωνοϊού είναι σημαντική η όλη την ελληνική επικράτεια.

Τα φετινά Χριστούγεννα θα γίνουν και με την εστίαση κλειστή όπως έχει αφήσει να εννοηθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Πάντως για τις τελικές αποφάσεις αναμένονται οι προτάσεις των λοιμοξιολόγων που είναι πιθανό να αλλάξουν ανάλογα με τα δεδομένα που υπάρχουν σε 10 ημέρες από σήμερα, οπότε και λήγει θεωρητικά το lockdown μετά τη νέα παράταση.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.