Κορωνοϊός στην Ελλάδα: Τι αλλάζει μετά το νέο αρνητικό ρεκόρ διασωληνωμένων

Κορωνοϊός στην Ελλάδα: Τι αλλάζει μετά το νέο αρνητικό ρεκόρ διασωληνωμένων

Τι δείχνουν τα στοιχεία.

Σημαντική αύξηση των διασωληνωμένων ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ το απόγευμα της Τετάρτης. Όπως αναφέρουν τα στοιχεία του Υπουργείου Υγείας, 613 ασθενείς νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας, αριθμός ρεκόρ ενώ 89 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε 24 ώρες.

Πλέον και με τα νέα στοιχεία πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι το lockdown θα παραταθεί τουλάχιστον μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου.

Τις ανακοινώσεις αναμένεται να κάνει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός αφού σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας αναμένεται να απευθυνθεί και πάλι στον ελληνικό λαό.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τοποθέτησή του το βράδυ της Τετάρτης έβαλε «stop» στα όποια σενάρια για άνοιγμα των σχολείων τουλάχιστον άμεσα. Ακόμη, σύμφωνα με τα λεγόμενά του η εστίαση δεν αναμένεται να ανοίξει πριν την την έλευση του εμβολίου στην Ελλάδα.

Αυτό που βγαίνει μέχρι στιγμής από τα ρεπορτάζ είναι ότι η κυβέρνηση προσανατολίζεται στο να ανοίξουν σταδιακά από τις 14 Δεκεμβρίου τα κέντρα αισθητικής και τα κομμωτήρια, ενώ νωρίτερα στις 7 Δεκεμβρίου αναμένεται να ανοίξουν τα καταστήματα εποχιακών ειδών. Μην ξεχνάμε ότι ο Δεκέμβριος είναι και μήνας γιορτών και η αγορά πρέπει να κινηθεί κάπως έστω και με διαφορετικά δεδομένα.

Επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται μέσα στην εβδομάδα από το υπουργείο ανάπτυξης. Μέλημα των αρχών είναι βέβαια να μην φουντώσει ξανά η πανδημία, κάτι που θα σημάνει και τρίτο lockdown, σενάριο που απεύχονται στην κυβέρνηση.

Μετά την άρση του lockdown αναμένεται να ανοίξουν και τα καταστήματα του λιανεμπορίου αλλά και τα εμπορικά κέντρα. Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες θα ανοίξουν θα καθοριστούν από τους λοιμωξιολόγοι. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι όροι του ανοίγματος θα είναι ιδιαίτερα αυστηροί.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.