Καταγγελία Λινού: «Αδιαφανή τα στοιχεία του ΕΟΔΥ – Ο ιός είναι στα σπίτια μας»

Καταγγελία Λινού: «Αδιαφανή τα στοιχεία του ΕΟΔΥ - Ο ιός είναι στα σπίτια μας»

Τι δήλωσε στο Open η καθηγήτρια ιατρικής για την ενδοοικογενειακή μετάδοση του ιού.

Η καθηγήτρια ιατρικής Αθηνά Λινού μίλησε στην πρωινή εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» ξεκινώντας την τοποθέτησή της ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί δεν λειτουργούν στο επίπεδο που όλοι είχαν ονειρευτεί ενώ έκανε μία πρώτη θλιβερή και ανησυχητική διαπίστωση, ειδικά για την περίοδο και τις εορτές των Χριστουγέννων που πλησιάζουν.

Η κα Λιανού τόνισε ότι ο ιός έχει πλέον μπει στα σπίτια μας και μεταδίδεται ενδοοικογενειακά παρόλες τις 3 εβδομάδες του δεύτερο lockdown που πέρασαν, τονίζοντας παράλληλα ότι πρέπει να προσέχουμε το παραμικρό σύμπτωμα που υπάρχει σε μέλος της οικογένειάς μας.

Υποστήριξε επίσης την παράταση για το άνοιγμα των σχολείων. Πρότεινε μάλιστα για να μην υπάρχει συγχρωτισμός μαθητών και γονέων στις εισόδους, οι τάξεις να λειτουργούν σε διαφορετικά ωράρια.

Η πιο καταγγελτική τοποθέτησή της όμως ήρθε όταν κλήθηκε να απαντήσει για το αν υπάρχει αλλοίωση των δεδομένων που παρουσιάζει ο ΕΟΔΥ. Η κα Λιανού δέχτηκε ότι δεν υπάρχει αλλοίωση στα στοιχεία, υπάρχει όμως αδιαφάνεια στον τρόπο παρουσίασής τους.

«Δεν υπάρχει διαφάνεια στα δεδομένα. Δε δίνονται όλες οι απαραίτητες πληροφορίες, όπως «μια περιγραφή των τεστ ανά περιοχή, ανά ηλικία κλπ.» ή τόσα κρούσματα θετικά από τα πόσα συνολικά, ώστε να γνωρίζουν οι επιστήμονες πού υπάρχει συρροή. […]Σε άλλες χώρες αυτό γίνεται κι αναλόγως ανοίγουν και κλείνουν περιοχές», ενώ κλείνοντας πρόσθεσε «Τεστ γίνονται λίγα και δεν συνταγογραφούνται».

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.