Γιατί ο Τσιόδρας πρέπει να βγει και να μιλήσει

Γιατί ο Τσιόδρας πρέπει να βγει και να μιλήσει

Ο επικεφαλής των λοιμωξιολόγων πρέπει να βγει μπροστά.

Μεγάλο πολιτικό και όχι μόνο θέμα ξέσπασε την Κυριακή. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία», οι επιστήμονες καλούνταν να βγάλουν συμπεράσματα και να δώσουν τις προτάσεις τους για την πορεία της πανδημίας έχοντας στα χέρια τους λάθος νούμερα.

Όπως ανέφερε το σχετικό δημοσίευμα, οι αρμόδιοι επιστήμονες ενημερώνονταν με καθυστέρηση μέχρι και επτά ημερών. Το πρόβλημα εντοπίζεται στο γεγονός ότι ο ΕΟΔΥ επιχειρεί να στήσει παράλληλο σύστημα καταγραφής κρουσμάτων. Κάπως έτσι επικρατεί μεγάλη σύγχυση και παρατηρείται μεγάλη καθυστέρηση ως προς τη λήψη μέτρων όπως έγινε στην Θεσσαλονίκη όπου ο κορωνοϊός φούντωσε σε λίγα 24ωρα.

Πρέπει να πούμε ότι υπήρξε δημοσίευμα και από το «Βήμα της Κυριακής» όπου ανέφερε ότι έχουν δημιουργηθεί εντός κυβέρνησης δύο στρατόπεδα. Αυτό των Τσιόδρα – Χαρδαλιά που εκφράζουν τις ανησυχίες τους για την πορεία του ιού επισημαίνοντας ότι έχουν γίνει λάθη στην κατάγραφή κρουσμάτων και των Αρκουμανέα – Κικίλια.

Η κυβέρνηση μέσω του Στέλιου Πέτσα αλλά και ο Νίκος Χαρδαλιάς διέψευσαν τα δημοσιεύματα και έκαναν λόγο για fake news.

Την ώρα που η ελληνική κοινωνία δοκιμάζεται και το ΕΣΥ πιέζεται όσο ποτέ άλλοτε, ο Σωτήρης Τσιόδρας πρέπει να βγει και να μιλήσει. Ο επικεφαλής των επιστημόνων για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα οφείλει να ξεκαθαρίσει τα πράγματα.

Όσον κι αν υπήρξαν διαψεύσεις, τα ερωτήματα παραμένουν. Υπήρξαν παραλείψεις, έγιναν λάθος καταγραφές, κι αν έγιναν ποιος ευθύνεται; Υπήρξαν σημεία που διαφώνησε με την στρατηγική της κυβέρνησης;

Μην ξεχνάμε ότι ο Σωτήρης Τσιόδρας είναι ο άνθρωπος που ενημέρωνε καθημερινά τον ελληνικό λαό για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα. Η απουσία του όμως τις τελευταίες εβδομάδες μπροστά από τις κάμερες γεννά πολλές απορίες τις οποίες μπορεί να λύσει μόνο ο ίδιος.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας πρέπει να βγει και να μιλήσει και να δείξει τους υπεύθυνους, αν υπάρχουν, από την ελλειπή καταγραφή των κρουσμάτων που οδήγησαν στην τραγωδία με τους 1500 και πλέον νεκρούς μέσα στον Νοέμβριο. Το οφείλει στον ελληνικό λαό, στον ίδιο του τον εαυτό, στην υστεροφημία του.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.