Μην περιμένετε αδίκως την 8η Δεκέμβρη: Αυτή είναι η πιο πιθανή ημερομηνία άρσης του lockdown

«Ντροπή σου ψεύτη»: Τρομερή επίθεση στον Χαρδαλιά γι’ αυτό που είπε σήμερα

Παράταση στην παράταση...

Το γνωρίζαμε όλοι μας εξαρχής- δεν χρειαζόταν να είναι κανείς εμπειρογνώμονας ή λοιμωξιολόγος για να το καταλάβει: από την αρχή της ανακοίνωσης πως η χώρας μας μπαίνει σε καθεστώς 2ου lockdown μετά από εκείνο που διήρκεσε από τα τέλη του Μαρτίου μέχρι τις αρχές του Μαΐου, η 30η Νοεμβρίου (όταν και, υποτίθεται, θα τελείωνε ο… εγκλεισμός) ήταν πολύ καλή για να είναι αληθινή.

Με δεδομένο πως η σφοδρότητα του δεύτερου κύματος του κορωνοϊού είναι τέτοια που έχει «γονατίσει» τις περισσότερες χώρες, το να πίστευε κανείς πως με 20κάτι μέρες καραντίνας στην Ελλάδα θα λυνόταν το πρόβλημα είναι αφέλεια.

Ήδη, όπως ανακοινώθηκε επισήμως από τα χείλη του Στέλιου Πέτσα, το lockdown παρατάθηκε μέχρι (τουλάχιστον) τις 7 Δεκεμβρίου. Ωστόσο, ούτε στις 8/12 πρόκειται να γίνει η πολυπόθητη άρση.

Και ο λόγος είναι απλός: ο αριθμός των κρουσμάτων μπορεί να είναι μειωμένος εν συγκρίσει με πριν από 15 ημέρες (όταν και είχαμε φτάσει τα 3.200+), όμως η ταχύτητα μείωσης δεν είναι ικανοποιητική. 

Σύμφωνα με τα όσα μαθαίνει το instanews, οι λοιμωξιολόγοι υπολόγιζαν πως στα τέλη Νοεμβρίου που βρισκόμαστε τώρα θα είχαμε περί τα 1000-1.200 κρούσματα ημερησίως. Ωστόσο- μ’ εξαίρεση τα Σαββατοκύριακα που πάντα γίνονται λιγότερα τεστ- η χώρα μας καταγράφει καθημερινά πάνω από 2.000 νέα κρούσματα.

Αυτό δεν αφήνει άλλη επιλογή στην κυβέρνηση από το να «πάει πίσω» το τέλος της καραντίνας. Η 8/12 δεν υπάρχει πια στο τραπέζι, με την πιθανότερη ημερομηνία να είναι η 15η Δεκεμβρίου ή, κατόπιν εισηγήσεως των συμβούλων των κυβερνώντων, ακόμα και η 21η του Δεκέμβρη- μια ημερομηνία πολύ κοντά στα Χριστούγεννα, δηλαδή, όταν και είναι δεδομένο πως θα υπάρξει μία άλφα χαλάρωση των μέτρων.

Επομένως, όσο τα κρούσματα, παραμένουν σε αυτά τα επίπεδα των 2.000+/ μέρα, η παράταση της… παράτασης είναι κάτι παραπάνω από σίγουρη…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.