Αυτήν την εικόνα θέλουμε; Εξαντλείται το οξυγόνο – Φτάσαμε στις διασωληνώσεις εκτός ΜΕΘ

Κορωνοϊός στην Ελλάδα: «Καμπανάκι» με την ηλικία των διασωληνωμένων

Η οριακή κατάσταση στο σύστημα υγείας στη Μακεδονία και την Θράκη.

Στο πιο οριακό σημείο της έως τώρα πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα βρίσκονται οι περιφέρειες της Μακεδονίας και της Θράκης με το 60% των νοσηλευομένων να προέρχονται από τη βόρεια Ελλάδα. Χαρακτηριστικό του τέλματος στις αντοχές των υγειονομικών δομών είναι ότι στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν διαθέσιμες μόνο 2 ΜΕΘ για νοσούντες από covid-19.

Η δραματική κατάσταση των νοσοκομείων της Θράκης φαίνεται πλέον όχι μόνο από την εξάντληση του υγειονομικού προσωπικού αλλά και την εξάντληση στις αντοχές του οξυγόνου στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης αφού οι ανάγκες του για οξυγόνο έχουν τριπλασιαστεί από το καλοκαίρι. Από τους 3.585 νοσηλευόμενους που βρίσκονταν σε υγειονομικές δομές χθες το βράδυ, οι 2.214 βρίσκονταν σε νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας.

Παράλληλα ξεκίνησαν αεροδιακομιδές από τη Μακεδονία για νοσοκομεία της Αθήνας με τρεις ηλικιωμένους που εισήχθησαν σε ΜΕΘ στον «Ευαγγελισμό» και στο «Αττικόν» να έχουν μεταφερθεί από την Καβάλα στην Αττική με C-130.

Η ακόμα πιο χαρακτηριστική εικόνα που δεν είχαμε δει ως σήμερα και φανερώνει ότι βρισκόμαστε ήδη στο τεντωμένο σχοινί των ορίων του συστήματος είναι οι διασωληνώσεις που ξεκίνησαν να γίνονται εκτός ΜΕΘ. Πολλοί ασθενείς ήδη περνούν από διαδικασία διασωλήνωσης η οποία δε γίνεται μέσα σε ΜΕΘ αλλά σε άλλους χώρους του νοσοκομείου με φορητές μονάδες, κάνοντας την ήδη πολύ επώδυνη και δύσκολη διαδικασία ακόμα πιο επικίνδυνη.

 

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.