Δημοσκόπηση: Τι πιστεύουν οι Έλληνες για το εμβόλιο του κορωνοϊού

Πόσοι προτίθενται να κάνουν το εμβόλιο.
Κορωνοϊός: Έρχονται οι πρώτες ανακοινώσεις για το εμβόλιο στην Οξφόρδη

Με σκεπτικισμό αντιμετωπίζει η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί με το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού. Σύμφωνα με τα ευρήματα δημοσκόπησης της MRB για λογαριασμό του Star 4 στους 10 πολίτες δεν προτίθεται να κάνουν το εμβόλιο.

Πιο συγκεκριμένα, μόλις το 52,1% απάντησε πως θα κάνει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό, ενώ το 37,7% απάντησε πως δεν θα το κάνει.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι απαντήσεις για τη Θεία Κοινωνία. Το 67,7% των ερωτηθέντων απάντησε πως η θεία κοινωνία μεταδίδει σίγουρα τον κορωνοϊό, ενώ το 21,7% πως δε μεταδίδεται. Το 10,6% ανέφερε πως δεν γνωρίζει.

Την ίδια στιγμή, σε διψήφιο νούμερο είναι η διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ. Στην πρόθεση ψήφου το κυβερνόν κόμμα 37,6% έναντι 21,7% της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής 5,7%, το ΚΚΕ 4,5%, η Ελληνική Λύση 4,2% και το ΜέΡΑ25 2,7%. Στο 20% η αδιευκρίνιστη ψήφος.

Ακόμη, ένας στους δύο πολίτες θεωρεί ότι το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού μάς βρίσκει σε καλύτερη κατάσταση, σε σύγκριση με άλλες χώρες. Όσον αφορά στο τι φταίει για το δεύτερο κύμα, το 48,4% των ερωτηθέντων απάντησε πως για το δεύτερο κύμα φταίει ο τουρισμός, το 42,8% η απειθαρχία συγκεκριμένων ομάδων, το 39,6% ο συνωστισμός στα μέσα μεταφοράς, το 29,6% ο συνωστισμός στην εστίαση, το 24,6% η καθυστέρηση στη λήψη μέτρων.

Για τις δημόσιες συναθροίσεις, το 67,9% απάντησε ότι διαφωνεί με τη διοργάνωση εκδηλώσεων εν μέσω πανδημίας, όπως αυτή του Πολυτεχνείου, ενώ το 27,6% συμφωνεί. Σχετικά με την πίεση στο σύστημα Υγείας, τo 56% των ερωτηθέντων εκτιμά πως σίγουρα/μάλλον θα τα καταφέρει μέχρι να κυκλοφορήσουν τα εμβόλια, ενώ το 34,4% θεωρεί πως το Σύστημα Υγείας θα καταρρεύσει. Το 9,6% απάντησε πως δεν γνωρίζει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ