Πώς θα εορταστούν τα φετινά Χριστούγεννα

Η ημερομηνία ορόσημο για την άρση του lockdown στην Ελλάδα

Τι θα αποφασίσει η κυβέρνηση.

Διαφορετικά από κάθε άλλη χρονιά θα είναι τα φετινά Χριστούγεννα. Ο κορωνοϊός συνεχίζει να καλπάζει στην Ελλάδα με τους αριθμούς να είναι διαρκώς αυξημένοι. Παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε καθεστώς lockdown από τις 7 Νοεμβρίου τόσο ο αριθμός των νέων κρουσμάτων όσο και των θανάτων και των διασωληνωμένων αυξάνονται.

Τα νέα περιστατικά παρουσιάζουν μία μείωση τις τελευταίες ημέρες ωστόσο παραμένουν σταθερά πάνω από 2.000 μην αφήνοντας αχτίδα αισιοδοξίας για την άρση των περιορισμών σύντομα. Μην ξεχνάμε ότι όπως έχουν τονίσει πολλάκις κυβερνητικοί αξιμωατούχοι μόνο αν τα κρούσματα πέσουν στα 500 θα μπορέσει να αρθεί το locdkown.

Κάπως έτσι πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι ο Πρωθυπουργός θα ανακοινώσει παράταση του lockdown τουλάχιστον μίας εβδομάδας.

Το μεγάλο ερώτημα δεν είναι άλλο από τον τρόπο που θα εορταστούν τα φετινά Χριστούγεννα. Θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι θα υπάρχουν αυστηροί περιορισμοί ως προς τις μετακινήσεις τόσο εκτός νόμου όσο και από σπίτι σε σπίτι.

Στην κυβέρνηση προσανατολίζονται στα μέτρα που είχαν επιβληθεί τις ημέρες του Πάσχα όπου είχε απαγορευθεί η μετακίνηση από νομό σε νομό. Φυσικά θα παραμείνει ο περιορισμός των συναθροίσεων έως 9 ατόμων.

Επιπρόσθετα δε θα γίνουν φυσικά ρεβεγιόν σε μαγαζιά και νυχτερινά κέντρα. Άλλωστε ουδείς γνωρίζει πότε θα ανοίξει και πάλι η εστίαση. Όποτε γίνει αυτό βέβαια θα ισχύουν πολύ αυστηρά μέτρα.

Όπως τονίστηκε σε ρεπορτάζ του Open, οι Αρχές, προκειμένου να αποφύγουν το ενδεχόμενο των πάρτι σε σπίτια, εξετάζουν την εφαρμογή μετακινήσεων με SMS ειδικά για εκείνες τις ημέρες, μέχρι και απαγόρευση κυκλοφορίας από νωρίς το βράδυ έως τις πρώτες πρωινές ώρες.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.