Πώς είναι δυνατόν να συνεχίζονται τα «κορωνοπάρτι» με τις ΜΕΘ γεμάτες;

Χειρότερο και από τη Μύκονο: Το πάρτι χιλιάδων στον Άλιμο και το δίμηνο «λουκέτο»

Η επαρχία συνεχίζει να δίνει το κακό παράδειγμα.

Πριν ακόμα μπει ο Δεκέμβριος των γιορτών φαίνεται πως κάποιοι ακόμα δεν έχουν συνειδητοποιήσει το κρίσιμο των καταστάσεων και του πόσο οριακά στέκεται το σύστημα υγείας με τις περισσότερες από τις ΜΕΘ και ΜΑΦ γεμάτες. Και ενώ στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη το ιικό φορτίο που μελετάτε μέσα από τα λήμματα δείχνει σαφή βελτίωση την τελευταία εβδομάδα, στην επαρχία τα περιστατικά των επονομαζόμενων «κορωνοπάρτι» αυξάνονται.

Η διαπίστωση του καθηγητή μικροβιολογίας Άλκη Βατόπουλου πως στην επαρχία δεν υπάρχει πλήρης συνειδητοποίηση της κατάστασης και συνεχίζονται τα παραβατικά περιστατικά επιβεβαιώθηκε με τις αρχές στην Πάτρα να κάνουν έφοδο σε οργανωμένο «κορωνοπάρτι» τουλάχιστον 25 ατόμων, όπως μεταφέρει το ρεπορτάζ του tempo24.news.

Μετά την εμφάνιση της αστυνομίας οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες εξαφανίστηκαν προσπαθώντας να αποφύγουν τα πρόστιμα, δε συνέβη το ίδιο όμως για τον διοργανωτή να δέχεται πρόστιμο 3.000 ευρώ και σε άλλα 8 άτομα που δεν κατάφεραν να διαφύγουν να τους επιβάλλεται πρόστιμο 300 ευρώ.

Την ίδια ώρα ιδιοκτήτρια καταστήματος με αλκοολούχα ποτά πιάστηκε να λειτουργεί παράνομα το κατάστημά της με τους θαμώνες του μαγαζιού να βρίσκονται εντός του χώρου του πίοντας ποτά. Ο άντρας που λειτουργούσε το κατάστημα δέχτηκε πρόστιμο 3.000 ευρώ ενώ στην ιδιοκτήτρια επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000.

Αντίστοιχα πρόστιμα «έπεσαν» σε κορωνοπάρτι στον Βόλο όπου 25χρονος διοργάνωσε γιορτή για τα γενέθλιά του όμως μία φωτογραφία πρώην συντρόφου μίας εκ των καλεσμένων, η οποία δημοσιεύτηκε στα social media, πρόδωσε τη διοργάνωση του παράνομου πάρτι.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.