Επαρχία: Ο παράγοντας που κανείς δεν υπολόγιζε διασπείρει τον ιό

Δίκοπο μαχαίρι: Γιατί είναι επικίνδυνο να εφαρμοστούν τα νέα μέτρα

Η διαπίστωση για την περιφέρεια είναι δραματική.

Μία δραματική διαπίστωση για την πορεία του κορωνοϊού στην Ελλάδα έκανε ο καθηγητής μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος μιλώντας στο δελτίο του Mega, εστιάζοντας κυρίως στον τρόπο που αντιμετωπίζει ο κόσμος της επαρχίας τη διασπορά του ιού.

Ο καθηγητής μίλησε για το υψηλό ποσοστό εξάπλωσης του ιού σε όλη την Ελλάδα και διαπίστωσε ότι ενώ στα δύο μεγάλα αστικά κέντρα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης φαίνεται να υπάρχει τήρηση των μέτρων με σοβαρότητα κάτι αντίστοιχο δε συμβαίνει στην επαρχία με τους πολίτες της περιφέρειας να μην έχουν αντιληφθεί ακόμα και τώρα, με 100 νεκρούς ανά ημέρα και πολλές χιλιάδες κρούσματα, τη σοβαρότητα της κατάστασης.

«Τα 500-600 κρούσματα είναι ένας αριθμός, όπως είναι και η θετικότητα των κρουσμάτων στα τεστ που γίνονται που τώρα είναι γύρω στο 10%, και η εξάπλωση του ιού σε όλη την Ελλάδα. Φοβάμαι ότι ενώ στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη τα μέτρα τηρούνται πιο σοβαρά, δεν είμαι σίγουρος αν στην επαρχία έχουν συνειδητοποιήσει την κατάσταση», δήλωσε ο καθηγητής ενώ πρόσθεσε:

«Τα νοσήματα αυτά πάντα μεταδίδονται με κύματα και αν δεν ληφθούν μέτρα, αρρωσταίνει πολύς κόσμος, αποκτάται κάποια ανοσία, πέφτουν τα κρούσματα, χαλαρώνει ο κόσμος και αυξάνονται πάλι τα κρούσματα. Είναι πάντα κυματιστό το επιδημικό κύμα. Είναι λογικό να περιμένει κανείς αν υπάρχει τώρα ελάττωση, μετά από λίγο να έχουμε αύξηση. Ας μην σκεφτόμαστε το τρίτο κύμα, ας ξεμπερδέψουμε με το δεύτερο».

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.