Άρση lockdown: Nέα ανακοίνωση Κικίλια ανατρέπει τα δεδομένα

Άρση lockdown: Nέα ανακοίνωση Κικίλια ανατρέπει τα δεδομένα

Όσα ξεκαθάρισε ο υπουργός Υγείας.

Η έκτακτη εμφάνιση του Βασίλη Κικίλια στο «Live News» με τον Νίκο Ευαγγελάτο επισημοποίησε αυτό που όλοι γνωρίζαμε, δεν θέλαμε όμως να συνειδητοποιήσουμε: Η παράταση του lockdown είναι βέβαιη.

Ο Υπουργός Υγείας ξεκαθάρισε πως δεν θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα και τις ελεύθερες μετακινήσεις στις 30 Νοεμβρίου, δίνοντας παράλληλα και μια ιδέα σχετικά με το πότε θα λήξει το δεύτερο lockdown.

«Τις τελευταίες τρεις μέρες όπως βλέπουμε τις καμπύλες φαίνεται να υπάρχει μια επιπέδωση σε ό,τι αφορά στον ρυθμό μετάδοσης. Σε ό,τι έχει να κάνει με τις νοσηλείες, προφανώς δίνεται τεράστια μάχη κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα και το Εθνικό Σύστημα Υγείας έχει ξεπεράσει τις δυνατότητές του τέσσερις και πέντε φορές. Παρόλα αυτά, ακόμα το σύστημα αντέχει.

Πλέον έχουμε φτάσει στις 1239 κλίνες ΜΕΘ. Από αυτές οι 687 είναι για κρούσματα covid και στις 552 υπόλοιπες εξυπηρετούνται τα υπόλοιπα περιστατικά: Καρδιακά, εγκεφαλικά, τροχαία. Είμαστε υπερήφανοι γι’αυτό. Τα αποτελέσματα είναι πολύ καλύτερα στη χώρα μας. Όποιος έχει ανάγκη για ΜΕΘ νοσηλεύεται», είπε και συνέχισε κάνοντας λόγο για αυτονόητη παράταση του lockdown.

«Υπάρχει διασπορά του ιού στην κοινότητα γιατί κάποιοι τήρησαν τα μέτρα ενώ κάποιοι άλλοι δεν τα τήρησαν. Κάποιοι σκέφτηκαν ότι μπορούν να κάνουν αυτό που πίστευαν κόντρα στη δημόσια υγεία. Χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή και σύνεση.

Δείτε ακόμα: Δεν την αναγνώρισαν: Η νέα εικόνα της Ραΐσα μετά την αποχώρησή της απ’ το Big Brother είναι το κάτι άλλο (Pics)

Η καταλυτική ημερομηνία ήταν το τέλος Νοεμβρίου, με βάσει τα επιδημιολογικά δεδομένα όμως αυτό είναι αυταπόδεικτο ότι δεν μπορεί να γίνει. Βλέπω ότι υπάρχει βιασύνη να γίνει κουβέντα για το πότε θα ανοίξουμε. Αυτή τη στιγμή είναι ανεδαφική αυτή η κουβέντα. Για να τελειώσει το lockdown πρέπει να πέσουν τα κρούσματα και να πάρει ανάσα το ΕΣΥ», τόνισε ο υπουργός Υγείας.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.