Η ντροπή του δεύτερου κύματος: Η σχεδόν μηδενική ανταπόκριση των ιδιωτικών γιατρών

Όλα τα στοιχεία για τη γρίπη: Πόσο θα κρατήσει - Πόσοι αναμένεται να νοσήσουν

Μία επίταξη κάποιων ιδιωτικών ΜΕΘ δε φτάνει σε αυτή τη φάση.

Tην πλήρη απογοήτευσή του προς τους ιδιώτες γιατρούς εξέφρασε στην καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Κάνοντας μία αναφορά στο πρώτο και το δεύτερο κύμα και την έκκληση που είχε γίνει σε ιδιώτες γιατρούς να συνδράμουν στην προσπάθεια των δημόσιων εργαζομένων σε υγειονομικές δομές ώστε να μην καταρρεύσει το σύστημα υγείας, ο Στέλιος Πέτσας εξέφρασε την απόλυτη απογοήτευση του για τη σχεδόν μηδενική ανταπόκριση από τους χιλιάδες ιδιώτες γιατρούς. Από αυτούς μόλις 8 ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, ένας αριθμός αποκαλυπτικός για το πόσο μόνο έχει μείνει το ΕΣΥ σε αυτήν την πανδημία.

«Έχουμε πει από την πρώτη στιγμή ότι θα ενισχύουμε το Δημόσιο Σύστημα Υγείας και με προσωπικό και εξοπλισμό, κάτι το οποίο κάναμε. Μιλάμε για πάνω από 7.000 προσλήψεις. Είχαμε πει επίσης ότι θα χρησιμοποιήσουμε συμπράξεις με τον ιδιωτικό τομέα πράγμα που το κάναμε από τον Μάρτιο και μετά, φτάνοντας πρόσφατα στο να επιτάξουμε ιδιωτικές κλίνες ΜΕΘ. Κάναμε την έκκληση στους ιδιώτες γιατρούς να συνδράμουν. Δυστυχώς η ανταπόκριση μέχρι σήμερα δεν είναι η αναμενόμενη. Μόνο οκτώ γιατροί ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του υπουργείου Υγείας. Είναι ένας αριθμός απογοητευτικός και καλούμε για τελευταία φορά τους ιδιώτες γιατρούς να ακούσουν την έκκληση όχι μόνο του υπουργείου Υγείας, αλλά και της κοινωνίας και να συνδράμουν στο ΕΣΥ προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πανδημία με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο», δήλωσε ο Στέλιος Πέτσας κάνοντας ακόμα μία προσπάθεια να ζητήσει τη βοήθεια από τους ιδιώτες γιατρούς.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.