Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Η αλήθεια για το «φάρμακο του Τραμπ που έρχεται άρον άρον απ’ την Αμερική»

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Η αλήθεια για το «φάρμακο του Τραμπ που έρχεται άρον άρον απ’ την Αμερική»

Ο Αρχιεπίσκοπος συνεχίζει να δίνει τη μάχη με τον κορωνοϊο.

Μάχη με τον κορωνοϊό δίνει εδώ και μέρες ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Ο Προκαθήμενος της ελλαδικής εκκλησίας νοσηλεύεται εδώ και μερικά 24ωρα σε μονάδα αυξημένης φροντίδας στον «Ευαγγελισμό».

Η κατάστασή του χαρακτηρίζεται σταθερή. Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Αρχιεπίσκοπος παρουσίασε ήπια συμπτώματα προτού διαγνωστεί με τον ιό, λίγες μέρες μετά από συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Ύποπτο» για το γεγονός ότι βρέθηκαν θετικοί στον ιό αρκετοί ιεράρχες είναι ένα γεύμα που φέρεται να δόθηκε στην Μονή Πετράκη στις 5 Νοεμβρίου.

Όπως αναφέρει ο «Βηματοδότης» αυτό που έχει εξοργίσει τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο είναι η διακίνηση διάφορων fake news ότι φέρνουν ειδικά για εκείνον από τις ΗΠΑ το φάρμακο που χρησιμοποιήθηκε στην θεραπεία του Ντόναλντ Τραμπ. Σύμφωνα με την στήλη το γεγονός διέψευσε η ίδια η Αναστασία Κοτανίδου η οποία ανέφερε ότι στον Αρχιεπίσκοπο χορηγείται η ενδεδειγμένη θεραπεία.

Αναλυτικά όσα γράφει ο «Βηματοδότης»:

«Η μάχη του Αρχιεπισκόπου

Στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του Ευαγγελισμού εξακολουθεί να βρίσκεται ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας Ιερώνυμος. Είναι σε καλή διάθεση, ανταποκρίνεται πλήρως στην ιατρική και φαρμακευτική φροντίδα που του παρέχεται και αδημονεί, όπως λέει στο υγειονομικό προσωπικό της ΜΑΦ, να πάρει γρήγορα εξιτήριο για να ολοκληρώσει το νέο του βιβλίο με τίτλο «Η Χριστιανική Βοιωτία». Και βεβαίως να μεταβεί όσο πιο γρήγορα γίνεται στο ησυχαστήριό του στην Ιερά Μονή Αγίων Θεοδώρων με θέα τον Κορινθιακό.

Ο Μακαριότατος είναι ίσως ο μοναδικός ασθενής με CΟVID-19 που δεν είναι μόνος του στη ΜΑΦ. Μαζί του είναι και ο Βλάσης Καρανικόλας, ο πιστός οδηγός του, ο οποίος να σημειώσω δεν έχει απολύτως τίποτα, αλλά βρίσκεται εκεί ως εθελοντής. Του παραχώρησαν ένα κρεβάτι δίπλα στον Αρχιεπίσκοπο για ό,τι χρειαστεί. Μόνον που είναι ντυμένος σαν… αστροναύτης με την προστατευτική στολή που του έχουν δώσει.

Η κατάσταση της υγείας του Αρχιεπισκόπου είναι σταθερή, όπως με διαβεβαιώνει η καθηγήτρια Εντατικολογίας Αναστασία Κοτανίδου, που βρίσκεται συνεχώς κοντά του. Κάποια στιγμή, το απόγευμα της Παρασκευής, ανέβασε πυρετό και γινόταν προσπάθεια να σταθεροποιήσουν και πάλι τη θερμοκρασία του.

Τα fake news

Εκείνο που εξόργισε τους δικούς του ανθρώπους είναι τα διάφορα fake news που κάποιοι διοχετεύουν στα ΜΜΕ. Οτι δήθεν μεταφέρουν άρον-άρον από την Αμερική το φάρμακο που χορήγησαν στον Τραμπ για να βελτιώσουν την υγεία του και να εξέλθει από το νοσοκομείο μέσα σε τρεις ημέρες. Οπως με βεβαιώνει η κυρία Κοτανίδου, τέτοιο πράγμα δεν έγινε ούτε πρόκειται να συμβεί και ότι στον Αρχιεπίσκοπο χορηγείται η ενδεδειγμένη θεραπεία.

Στο ίδιο νοσοκομείο αλλά στη ΜΕΘ εξακολουθεί να νοσηλεύεται ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος. Η υγεία του οποίου βελτιώνεται μέρα με τη μέρα, όπως μου λένε οι θεράποντες γιατροί του. Εάν συνεχίσει έτσι και δεν υπάρχει καμία επιπλοκή, τότε ίσως σε λίγες ημέρες να έχουμε ευχάριστα νέα».

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.