Με αυτό το μέτρο θα σωθούν τα Χριστούγεννα

Με αυτό το μέτρο θα σωθούν τα Χριστούγεννα

Η άγνωστη λήξη της καραντίνας φέρνει νέο μέτρο.

Οι αρχικές προβλέψεις για 3 εβδομάδες καραντίνας απέτυχαν καθώς φαίνεται να έχει κλειδώσει ανεπιστρεπτί η παράταση του lockdown με την ακριβή ημερομηνία λήξης της να μην έχει ακόμα ανακοινωθεί από επίσημα χείλη. Η πορεία όμως της πανδημίας, τα επιδημιολογικά δεδομένα και η ασφυκτική πίεση στις ΜΕΘ του συστήματος υγείας δείχνουν ότι πολύ δύσκολα θα φτάσουμε στα Χριστούγεννα χωρίς εγκλεισμό.

Οι αρμόδιοι υπουργοί, ο καθένας στον τομέα του, σχεδιάζουν μια σταδιακή επιστροφή σε μία μερική κανονικότητα, με τη Νίκη Κεραμέως να ετοιμάζει την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία και να γίνονται συζητήσεις για προσεκτική και με αυστηρά μέτρα επανεκκίνηση της αγοράς, με πρώτο το άνοιγμα των μικρών εμπορικών καταστημάτων.

Η αναμονή ώστε να ληφθούν αποφάσεις που αφορούν το άνοιγμα της αγοράς και τους τρόπους με τους οποίους αυτό θα γίνει ανακοινώθηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκο Παπαθανάση με το πρώτο μέτρο να είναι ο ελεγχόμενος τρόπος που θα γίνονται οι αγορές.

Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες ο τρόπος που θα γίνουν τα χριστουγεννιάτικα ψώνια θα είναι ελεγχόμενος από το 13033 με έναν νέο κωδικό αποστολής να προκύπτει μόνο για τις χριστουγεννιάτικες αγορές. Ο τρόπος που γίνονταν ελεύθερα οι αγορές στα εμπορικά καταστήματα πρέπει να ξεχαστεί και η κυβέρνηση προσπαθώντας να σώσει την αγορά βάζει «πλαφόν» στην κυκλοφορία στους εμπορικούς δρόμους, με κάθε έξοδο για αγορές να δηλώνεται στο 13033.

Οι καταναλωτές θα μπορούν να παραγγείλουν ηλεκτρονικά όλα τους τα ψώνια και με ένα sms θα δηλώνουν την ώρα που θα περάσουν από το εμπορικό κατάστημα για να παραλάβουν το ή τα προϊόντα που παρήγγειλαν, μια τακτική που ονομάζεται click away.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.