O κύβος ερρίφθη εν μέσω lockdown: Τότε θ’ ανοίξουν ξανά τα σχολεία

Λοιμωξιολόγος προειδοποιεί: Πότε δεν πρέπει τα παιδιά να πηγαίνουν σχολείο

Σε δρόμο... επιστροφής τα σχολεία.

Το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού δοκιμάζει τις αντοχές ολόκληρου του κόσμου, με τη χώρα μας να πλήττεται βάναυσα και τα νούμερα σε θανάτους και ατόμων που νοσηλεύονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας να ανεβαίνουν συνεχώς.

Το Σάββατο, μάλιστα, σημειώθηκε νέο διπλό αρνητικό ρεκόρ με 108 θανάτους και 522 συμπολίτες μας στην εντατική, κάτι που χτύπησε καμπανάκι σε κυβέρνηση και εμπειρογνώμονες.

Ωστόσο, υπάρχει και κάτι που είναι αρκετά θετικό μέσα στην όλη… μαυρίλα: ο αριθμός των κρουσμάτων βρίσκεται σε σταθερά επίπεδα και αρχίζει να παρουσιάζει πτωτικές τάσεις- κάτι λογικό, μιας και βρισκόμαστε ήδη αρκετές μέρες σε καθεστώς γενικού lockdown.

Όπως σας ενημερώσαμε και νωρίτερα, η παράταση της καραντίνας είναι δεδομένη και για μετά τις 30 Νοεμβρίου, όμως στο τραπέζι έχει πέσει το άνοιγμα των σχολείων.

Μάλιστα, στο τραπέζι έχουν πέσει δύο συγκεκριμένες ημερομηνίες: η 7η και η 14η Δεκεμβρίου και αν τα κρούσματα δεν «ξεφύγουν» πάλι, τότε μοιάζει βέβαιο πως πρώτα τα δημοτικά κι εν συνεχεία τα γυμνάσια και τα λύκεια θ’ ανοίξουν και πάλι τις πύλες τους για τα παιδιά.

Φυσικά, τα πάντα θα εξαρτηθούν από τις εξελίξεις στον τομέα της πανδημίας το επόμενο 15νθήμερο, όμως η πρόθεση για επαναλειτουργία των σχολείων είναι είναι σαφής.

Άλλωστε, όπως είπε και η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως οι μελέτες έδειξαν ότι τα σχολεία δεν αποτελούν εστίες διασποράς του κορωνοϊού και τα σχολεία έκλεισαν για να περιοριστεί η κινητικότητα των ενηλίκων.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.