Λύθηκε το μυστήριο: Οι 2 λόγοι που δεν πέφτουν τα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη

Λύθηκε το μυστήριο: Οι 2 λόγοι που δεν πέφτουν τα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη

Τι πιστεύουν οι επιστήμονες

Η Θεσσαλονίκη δίνει την πιο μεγάλη μάχη για να σταθεί ξανά όρθια μετά το δεύτερο χτύπημα του κορωνοϊού. Εκτός από τις αδιαμφισβήτητες ευθύνες της κυβέρνησης υπάρχουν άλλοι 2 λόγοι που οδήγησαν στην έκρηξη των κρουσμάτων.

Η πόλη έφτασε σε οριακό σημείο καθώς η διασπορά μέσα στον Οκτώβρη ήταν τεράστια με αποτέλεσμα οι 3 εβδομάδες του lockdown να μην αρκούν για να φανούν τα αποτελέσματα.

Οι επιστήμονες περιμένουν να δουν σημαντική μείωση των κρουσμάτων την εβδομάδα που έρχεται. Εξαιρετικά διαφωτιστική είναι η θέση του καθηγητή, Χημείας του ΕΚΠΑ, Νικόλαος Θωμαΐδης. για τους λόγους που δεν πέφτουν τα κρούσματα στην συμπρωτεύουσα. Διαβάστε ποιοι κατά τη γνώμη του είναι οι 2 βασικοί λόγοι όπως τους ανέλυσε στο Sputnik:

«Η εκτίμηση που έχω για τη Θεσσαλονίκη είναι ότι η διάδοση που έγινε τον Οκτώβριο ήταν πάρα πολύ μεγάλη κι αυτό δεν ελέγχεται.

Είναι σημαντικό να τηρούνται τα μέτρα ευλαβικά. Αλλά ότι έγινε πολύ μεγάλη μετάδοση τον Οκτώβριο είναι δεδομένο.

Ίσως δεν βοηθούν και οι καιρικές συνθήκες γιατί το κλίμα στη Βόρεια Ελλάδα είναι πιο ψυχρό και πιο υγρό απ’ ό,τι στη νότια, κι αυτό δεν βοηθάει, είναι ένας λόγος για μεγαλύτερη μεταδοτικότητα του ιού»

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.