Περαιτέρω «κλείσιμο»: Το σκληρό μέτρο που έρχεται στην Θεσσαλονίκη μετά το ρεκόρ των 905 κρουσμάτων

Περαιτέρω «κλείσιμο»: Το σκληρό μέτρο που έρχεται στην Θεσσαλονίκη μετά το ρεκόρ των 905 κρουσμάτων

Εν αναμονή των νέων αποφάσεων.

Αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων ανακοινώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στην Θεσσαλονίκη. Παρά το γεγονός ότι στη συμπρωτεύουσα ισχύουν περιοριστικά μέτρα εδώ και πάνω από δέκα μέρες γνωστοποιήθηκαν ακόμη 905 νέα περιστατικά.

Εκτός αυτού κατά την χθεσινή ενημέρωση, ο Βασίλης Κικίλιας έκρουσε τον κώδωνα του κινδυνού από τον Σωτήρη Τσιόδρα για οκτώ περιφερειακές ενότητες στη βόρεια Ελλάδα. Πρόκειται για τα Γρεβενά, την Πέλλα, τη Δράμα, την Πιερία, τη Λάρισα, τη Φλώρινα, τη Χαλκιδική και τον Έβρο.

Όπως γίνεται αντιληπτό τα αυξημένα νούμερα στη βόρεια Ελλάδα και ειδικότερα στην Θεσσαλονίκη είναι πιθανό να οδηγήσουν σε ακόμη πιο αυστηρούς περιορισμούς.

Ένα από τα μέτρα που μελετώνται σύμφωνα με το Mega είναι το κλείσιμο των χερσαίων συνόρων. Πρόκειται βέβαια για έσχατο μέτρο αφού παρατηρείται κινητικότητα από εργάτες που έρχονται στην Ελλάδα από χώρες που το επιδημιολογικό τους φορτίο είναι αυξημένο.

Ένα ακόμη μέτρο θα μπορούσε να είναι οι ακόμη πιο αυστηροί περιορισμοί στις μετακινήσεις των πολιτών. Αυτό μπορεί να σημαίνει είτε την απαγόρευση κυκλοφορίας ακόμη νωρίτερα από τις 9 το βράδυ που ισχύει σε όλη την Ελλάδα, είτε την κατάργηση κάποιων κωδικών. Πρέπει να πούμε ότι λόγω προσωπικών δεδομένων κόφτης στον αριθμό των SMS που στέλνει κάποιος πολίτης δεν προβλέπεται.

Σε κάθε περίπτωση, οι οριστικές αποφάσεις αναμένονται από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό που ζήτησε ενημέρωση μετά την άφιξή του από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Οι συσκέψεις μεταξύ επιτροπής λοιμωξιολόγων και Νίκου Χαρδαλιά είναι διαρκείς και οι καθοριστικές αποφάσεις αναμένονται σύντομα.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.