Το δράμα της οικογένειας Θεοδωράκη: «Δε μου έχει μείνει τίποτα – Θα αυτοκτονήσω»

Η κόρη του συνθέτη αδυνατεί να τον φροντίσει και ξεσπάει.
Το δράμα της οικογένειας Θεοδωράκη: «Δε μου έχει μείνει τίποτα - Θα αυτοκτονήσω»

Μια αγωνιώδη και σπαρακτική ανάρτηση έκανε στα social media η κόρη του Μίκη Θεοδωράκη, Μαργαρίτα, για την άθλια οικονομική κατάσταση που βιώνει η ίδια και ο πατέρας της. Με κομμένο το ρεύμα, το ίντερνετ και χωρίς βασικά αγαθά ζητάει μέσω μίας φίλης της την έσχατη βοήθεια για να επιβιώσει η ίδια, ο πατέρας της και τα δεσποζόμενα ζώα τους.

«ΕΙΜΑΙ Η ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ, ΕΤΩΝ 62. Η ΔΕΗ χθες μου έκοψε το ρεύμα και δεν έχω ούτε τηλέφωνο, ούτε ιντερνέτ. Δεν έχω ρεύμα, δεν έχω φως, δεν έχω να μαγειρέψω, μα και τι να μαγειρέψω, χα, χα, χα, δεν έχω πια τίποτα, δεν έχω ψυγείο, μα αυτό έτσι κι αλλιώς είναι τελείως άδειο, δεν έχω ζεστό νερό να πλυθώ. Και πραγματικά κρυώνω! Ήρθα σε ένα καλό γείτονα για να στείλω το sos!

Επίσης δεν έχω να φάω! Περισσότερο τα 22 σκυλάκια και τα 35 γατάκια! Δεν έχουμε απολύτως τίποτα! Ούτε ένα σεντ….Τίποτα απολύτως τίποτα! Ζητάμε κάποια βοήθεια! Σας ευχαριστούμε πολύ! Δεν έχω κινητό. Μιας φίλης, 6943-286265ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ ΑΝΑΡΤΗΣΤΕ ΤΟ ΣΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΣΑΣ! ΚΑΠΟΙΟΣ ΙΣΩΣ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ! HELP!!!!!».

Μετά την ανάρτησή της δημοσιογράφος της Espresso επικοινώνησε μαζί της και της πήρε συνέντευξη στην οποία η ίδια αναφέρεται στην αδιαφορία του υπουργείου πολιτισμού, στην στήριξη του πατέρα της στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και στέλνει μήνυμα ότι βρίσκεται ένα βήμα από την αυτοκτονία αν της κόψουν και το νερό.

«Πώς να ζήσουμε; Πώς να δώσω τα χρήματα για τον ΕΝΦΙΑ, για την περίθαλψη του πατέρα μου; Τα πάντα έχουν πέσει στο κεφάλι μου. Μας έκοψαν το ρεύμα, φαγητό δεν έχουμε ούτε για εμάς ούτε για τα ζώα που περιθάλπω. Αν μας κόψουν και το νερό, δεν μου μένει τίποτε άλλο πάρα να δέσω μια θηλιά στο λαιμό μου και να πεθάνω.

Συνέχεια στέλνω επιστολές. Έχω στείλει και στην υπουργό και στη Λυρική Σκηνή αλλά και προσωπικά στον πρωθυπουργό. Μας έχουν γραμμένους στα παλιά του τα παπούτσια. Το καλοκαίρι το υπουργείο Πολιτισμού έκανε 270 παραστάσεις. Δεν μου έδωσαν ούτε μία συναυλία για να γιορτάσουμε τα 95 χρόνια από τη γέννηση του πατέρα μου. Είναι δυνατόν; Ο πατέρας μου υποστηρίζει την κυβέρνηση και τον Μητσοτάκη όσο κανείς άλλος. Μάλιστα η κυρία Μενδώνη ήρθε τον Σεπτέμβριο στον πατέρα μου μετά από μία σκληρή επιστολή μου και προφανώς θορυβήθηκε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ