Τα πρώτα αισιόδοξα στοιχεία για την Θεσσαλονίκη

Γιατί εκφράζεται συγκρατημένη αισιοδοξία.
Τα πρώτα αισιόδοξα στοιχεία για την Θεσσαλονίκη

Σε οριακό σημείο είναι η κατάσταση στην Θεσσαλονίκη τις τελευταίες ημέρες. Στο σύστημα υγείας υπάρχει τρομερή πίεση με τις ΜΕΘ να γεμίζουν η μία μετά την άλλη. Οι γιατροί και το υγειονομικό προσωπικό εκπέμπουν σήμα κινδύνου.

Όμως μέσα στη μαυρίλα των ημερών έρχονται και τα πρώτα θετικά νέα. Ο Πρύτανης του ΑΠΘ Νίκος Παπαϊωάννου εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος για την πορεία των κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα (105,8) της ΕΡΑ ο Πρύτανης του Αριστοτελείου είπε ότι έχοντας τις πρώτες ενδείξεις από τα λύματα της Θεσσαλονίκης και την συγκέντρωση που υπάρχει του κορωνοϊού παρατηρείται επιπέδωση της καμπύλης.

«Νομίζω, ότι αρχίζουμε ενδεχομένως από τα μέσα και προς το τέλος αυτής της εβδομάδας να επιπεδώνουμε την καμπύλη της Θεσσαλονίκης. Γιατί και την περασμένη εβδομάδα δυστυχώς ήταν ανοδική, όχι βέβαια εκθετική όπως τον Οκτώβρη. Πιθανώς προς το τέλος του μήνα θα μας δώσει και την πολυπόθητη πτώση. Στη σημερινή μέρα υπάρχουν πέρα από τους όποιους αγωνιστές και οι πραγματικοί αγωνιστές των ημερών. Οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων, οι οποίοι δίνουν σήμερα πραγματικά τον τόνο της εποχής του Πολυτεχνείου και πρέπει να υποκλιθούμε σε όλους αυτούς!» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Νίκος Παπαϊωάννου.

Ο Πρύτανης ανέφερε για την πορεία της πανδημίας: «Τίποτα δεν είναι δεδομένο. Βρισκόμαστε σε μία πραγματικά δύσκολη περίοδο, με μία σοβαρότατη παγκόσμια υγειονομική κρίση, άρα καλούμαστε να ιεραρχήσουμε τα δικαιώματά μας, σε σχέση με την υπηρεσία του υπέρτατου αγαθού που δεν είναι τίποτα άλλο από την Υγεία. Θεωρώ ότι η παρακαταθήκη της εξέγερσης του Πολυτεχνείου για κοινωνική αλληλεγγύη, συνοχή και ευαισθησία έχει σήμερα την πρωτοκαθεδρία. Παίρνει σήμερα σάρκα και οστά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ