O κορωνοϊός είναι ένας ιός που δεν κάνει εξαιρέσεις. Μπορεί η πλειοψηφία των θυμάτων μέχρι στιγμής να είναι ηλικιωμένοι ή ασθενείς με υποκείμενα νοσήματα όμως μέσα σε αυτά υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι είναι και νεότεροι και θεωρητικά έχουν περισσότερη ασφάλεια καθώς η επαγγελματική τους ιδιότητα τους υποχρεώνει να παίρνουν περισσότερα και μέτρα καθώς έρχονται σε επαφή καθημερινά με επιβεβαιωμένα κρούσματα.
Ο λόγος για το υγειονομικό προσωπικό της χώρας το οποίο πλήττεται ανεπανόρθωτα τους τελευταίους μήνες από τον ιό. Μόνο την τελευταία εβδομάδα υπήρξαν 1500 περιπτώσεις κρουσμάτων από το ιατρικό ή νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων.
Το υγειονομικό προσωπικό που είδε μέσα σε αυτούς τους μήνες το σύστημα υγείας να μην ενισχύεται παλεύει μία ασθένεια χωρίς εμβόλιο και μετράει καθημερινά τα δικά του θύματα, χωρίς να έχει άλλα όπλα αντιμετώπισής του, με ατέλειωτες βάρδιες και ένα πρωτόκολλο που το υποχρεώνει να επιστρέφει από την καραντίνα νωρίτερα από τους απλούς πολίτες.
Μια 50χρονη χειρίστριας ιατρικών μηχανημάτων του ΑΧΕΠΑ απεβίωσε το πρωί της Δευτέρας, ενώ το βράδυ της Παρασκευής κατέληξε ο γιατρός της Βουλής Γιάννης Μητρόπουλος. Ένας 42χρονος πνευμονολόγος που εργαζόταν στο νοσοκομείο «Αττικόν» κατέληξε την Κυριακή, με τους φίλους και ασθενείς του να γεμίζουν με λουλούδια την πόρτα του ιατρείου του στον Κορυδαλλό.
Όπως ανέφερε ασθενής του στην κάμερα του Open «Ήταν Κυριακή 1η Νοεμβρίου. Ακόμα και Κυριακές πάντα μου απαντούσε στο τηλέφωνο. Την άλλη μέρα μου έστειλε ένα μήνυμα και μου είπε ότι είναι άρρωστος», με τον 42χρονο πνευμονολόγο να προτίθεται στη μακάβρια λίστα των θυμάτων του υγειονομικού προσωπικού.