Όλα δείχνουν παράταση του lockdown

Όλα δείχνουν παράταση του lockdown

Τα στοιχεία που συνηγορούν στην παράταση.

Σε καθεστώς lockdown είναι η Ελλάδα από το Σάββατο σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι οι νέοι περιορισμοί θα έχουν διάρκεια 3 εβδομάδες μέχρι τις 30 Νοεμβρίου.

Οι αριθμοί των κρουσμάτων αλλά και των θανάτων και των διασωληνωμένων δεν πέφτουν. Αντίθετα, τις τελευταίες ημέρες σπάει το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο με το σύστημα υγείας να δοκιμάζεται.

Τα στοιχεία αυτά συνηγορούν ότι δύσκολα δε θα υπάρξει παράταση του γενικού lockdown.

Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν στην πρωινή εκπομπή του Open, δεν υπάρχει προοπτική να ανοίξει η ώρα έστω και σταδιακά. Ωστόσο οι οριστικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν τις επόμενες ημέρες. Όλα δείχνουν ότι θα ακολουθηθεί το μοντέλο της άνοιξης.

Πριν από αυτό όμως εξετάζονται κι άλλα μέτρα. Στο τραπέζι είναι το κλείσιμο των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων. Ακόμη εξετάζεται το κλείσιμο όλων των δημόσιων υπηρεσιών αλλά και των συνόρων.

Πολύ πιθανό είναι και να περιοριστούν οι επιλογές στο SMS. Δεν αποκλείεται οι επιλογές εξόδου να γίνουν τρεις αντί για έξι που ισχύουν μέχρι και σήμερα. Από εκεί και πέρα δεν αποκλείεται να ενισχυθούν τα περιοριστικά μέτρα στην Θεσσαλονίκη αλλά και τη βόρεια Ελλάδα που παρατηρείται αυξημένο ιικό φορτίο.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.