Πώς η κυβέρνηση αποφάσισε απαγόρευση της κυκλοφορίας

Πώς η κυβέρνηση αποφάσισε απαγόρευση της κυκλοφορίας

Ποιοι παράγοντες οδήγησαν στη λήψη του συγκεκριμένου μέτρου.

Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς. Όπως είπε ο υφυπουργός πολιτικής προστασίας και διαχείρισης κρίσεων το συγκεκριμένο μέτρο τίθεται σε ισχύ από την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με τις κυβερνητικές ανακοινώσεις οι μόνοι λόγοι που επιτρέπεται η μετακίνηση είναι την εργασία με την σχετική βεβαίωση εργοδότη, για λόγους υγείας και για συνοδεία κατοικίδιου ζώου σε κοντινή απόσταση από την οικία των πολιτών. Όπως υπογράμμισε ο Νίκος Χαρδαλιάς και σε αυτές τις περιπτώσεις είναι υποχρεωτική η αποστολή SMS για την μετακίνηση.

Πρέπει να πούμε ότι υπήρξε έντονη φημολογία ότι τα μέτρα θα είχαν ισχύ μόνο στην Θεσσαλονίκη και τη βόρεια Ελλάδα. Τι οδήγησε όμως τον Πρωθυπουργό να αποφασίσει ολική απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλη την ελληνική επικράτεια;

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, τα στοιχεία που έφτασαν στο Μαξίμου την Τετάρτη συνηγορούσαν στο ότι έπρεπε να παρθούν μέτρα σε όλη την χώρα. Ένας από τους παράγοντες που οδήγησε τον πρωθυπουργό στο να πάρει αυτή την απόφαση ήταν η αυξημένη κίνηση στους δρόμους στις μεγάλες πόλεις της χώρας, παρά το lockdown, και η «έκρηξη» των sms για μετακινήσεις.

Πρέπει να πούμε ότι στο τραπέζι της κυβέρνησης είναι και το ενδεχόμενο να αυστηροποιηθεί ακόμη περισσότερο η διαδικασία για τις μετακινήσεις. Μην ξεχνάμε ότι παρατηρείται, παρά το lockdown σημαντικό μποτιλιάρισμα στους δρόμους τις πρωινές ώρες.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.