Όλα για όλα: Τα 3 νέα μέτρα αν δεν αποδώσει η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας

Όλα για όλα: Τα 3 νέα μέτρα αν δεν αποδώσει η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας

Η κυβέρνηση έχει και άλλα όπλα στη φαρέτρα της.

Απαγόρευση της κυκλοφορίας σε όλη την επικράτεια μετά τις 9 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης ο Νίκος Χαρδαλιάς. Το μέτρο τίθεται σε ισχύ από την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου.

Όπως είπε ο υφυπουργός πολιτικής προστασίας και διαχείρισης κρίσεων παρατηρήθηκε σημαντικός όγκος μετακινήσεων κατά τις βραδινές ώρες. Παράλληλα έκανε έκκληση στους πολίτες για τήρηση των μέτρων και στους εργοδότες για τη τήρηση της τηλεργασίας.

Πρέπει να πούμε ότι τα μέτρα δεν σταματούν εδώ.

Μπορεί η χώρα να βρίσκεται σε καθεστώς lockdown από τα ξημερώματα του Σαββάτου ωστόσο δεν αποκλείεται αν οι αριθμοί των κρουσμάτων παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα η κυβέρνηση να προχωρήσει στη λήψη νέων επιπρόσθετων μέτρων.

Αν η πανδημία δε δείξει σημάδια ύφεσης τότε είναι πολύ πιθανό να κλείσουν και τα δημοτικά σχολεία οπυ σημειώνεται ότι είναι η μόνη βαθμίδα που παραμένει ανοιχτή. Εξετάζεται ακόμη ο περαιτέρω περιορισμός των μετακινήσεων ή ακόμη και ο περιορισμός κάποιων δραστηριοτήτων που είναι μέχρι σήμερα ελεύθερες, όπως κάποιες επαγγελματικές δραστηριότητες που τώρα λειτουργούν ενώ δεν λειτουργούσαν στο προηγούμενο καθολικό lockdown.

Δε θα πρέπει να αποκλείεται επισής η παράταση του υπάρχοντος lockdown. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε αναφέρει ότι οι περιορισμοί θα ισχύσουν μέχρι τις 30 Νοεμβρίου ωστόσο δεν αποκλείεται να διαρκέσει περισσότερο.

Φυσικά αυτό είναι ένα σενάριο που απεύχεται η κυβέρνηση αφού στόχος είναι να λειτουργήσει κανονικά η αγορά τον Δεκέμβριο εν όψει και των Χριστουγέννων.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.