Εγκρίθηκε: Το μέτρο που σου απαγορεύει να αγοράσεις ό,τι θέλεις στο σούπερ μάρκετ

Εγκρίθηκε: Το μέτρο που σου απαγορεύει να αγοράσεις ό,τι θέλεις στο σούπερ μάρκετ

Θα εφαρμοστεί σε όλα τα σούπερ μάρκετ.

Ένα νέο μέτρο που θα ξαφνιάσει τους καταναλωτές αποφασίστηκε να εφαρμοστεί με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνη Γεωργιάδη, να υπογράφει το πρωί της Τρίτης την απόφαση και να την ανακοινώνει στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με τη νέα απόφαση απαγορεύεται σε όλα τα σούπερ μάρκετ, για όσο διαρκεί η καραντίνα να πωλούν αγαθά μακράς διαρκείας πχ ρούχα, παπούτσια, ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά είδη, παιχνίδια και βιβλία. Το μέτρο θα διαρκέσει όσο μένουν κλειστά τα εμπορικά καταστήματα και ο λόγος εφαρμογής του είναι οι συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού που θα δημιουργηθούν.

Όπως ανέφερε ο υπουργός στη ραδιοφωνική εκπομπή το Σάββατο πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό παρουσία του προέδρου της ΕΣΕΕ Γιώργου Καρανίκα. Ο πρόεδρος της ΕΣΣΕ έθεσε το αίτημα για απαγόρευση πώλησης από τα σούπερ μάρκετ όλων των προϊόντων που δεν είναι πρώτης ανάγκης για τους καταναλωτές.

Νωρίτερα η ΕΣΕΕ είχε στείλει επιστολές στο Υπουργείο Ανάπτυξης και τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή για αθέμιτο ανταγωνισμό από την πώληση διαρκών αγαθών σε σουπερμάρκετ περιμένοντας την άμεση ανταπόκριση της πολιτείας τουλάχιστον για την περίοδο που οι έμποροι και καταστηματάρχες θα έχουν κλειστά τα καταστήματά τους.

Μεταξύ άλλων ο κύριος Γεωργιάδης έφερε στην κουβέντα την πιθανότητα να συζητηθεί το άνοιγμα των βιβλιοπωλείων κατά τη διάρκεια του lockdown χωρίς να αναφέρεται σε λεπτομέρειες για τα ωράρια ή τον τρόπο λειτουργίας τους.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.