Ο τρόμος του 12%: Το απογοητευτικό νούμερο της Ελλάδας που παρατείνει το lockdown και μετά τον Νοέμβρη

Πώς δε θα γίνει ολικό lockdown: Ένας μήνας περιθώριο στην Αθήνα για να μη γίνει Θεσσαλονίκη

Πάνω που αναθαρρήσαμε...

Τα πράγματα με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα είναι εξαιρετικά δύσκολα. Μπορεί στο πρώτο κύμα να τα πήγαμε περίφημα, όμως στο δεύτερο πηγαίνουμε από το κακό στο χειρότερο κι από κει στο χείριστο.

Την Κυριακή (8/11) καταγράφηκε νέο αρνητικό ρεκόρ θανάτων (35 συνολικά) και διασωληνωμένων (228), κάτι που μαρτυρά την σοβαρότητα της κατάστασης και το πόσο πολύ δοκιμάζεται ήδη το Εθνικό Σύστημα Υγείας της χώρας.

Ωστόσο, είναι το νούμερο που πέρασε σε τρίτη μοίρα αυτό που προκαλεί έντονο προβληματισμό: τα 1.914 κρούσματα μπορεί να φαίνονται «μικρός» αριθμός- δεδομένου του ότι συνηθίσαμε εσχάτως τα σχεδόν 3.000 ημερησίως- όμως σε συνδυασμό με τα τεστ που έγιναν η ανησυχία αυξάνεται.

Γιατί το λέμε αυτό;

Γιατί διενεργήθηκαν 16.134 τεστ συνολικά και, όπως προείπαμε, τα θετικά ήταν 1.914. Το ποσοστό των κρουσμάτων, λοιπόν, αγγίζει το εξωπραγματικό 12% (11.87% για την ακρίβεια), την στιγμή που μέχρι πρότινος βρισκόμασταν στα πέριξ του 5%.

Αυτό σημαίνει πως η διασπορά του ιού έχει αρχίσει να ξεφεύγει και το lockdown πολύ δύσκολα θα ολοκληρωθεί στα τέλη Νοεμβρίου, όπως είχε προαναγγελθεί.

Ρεαλιστικός στόχος είναι πια τα Χριστούγεννα- ου μην και αργότερα…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.