«Δεν αρκεί το lockdown…»: Η καθηγήτρια Λινού είπε για τον κορωνοϊό αυτό που όλοι φοβόμασταν

Κορωνοϊός στην Ελλάδα: Οι περιοχές που κινδυνεύουν άμεσα με lockdown

Άσχημα μαντάτα...

Τα νούμερα, δυστυχώς, δεν ψεύδονται. Σήμερα Κυριακή (8/11) είχαμε για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων, καθώς 35 συμπολίτες μας έχασαν την ζωή τους.

Παράλληλα, τα άτομα που βρίσκονται διασωληνωμένα στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας έφτασαν τους 228, κάτι που σημαίνει πως το σύστημα υγείας μας πιέζεται ολοένα και περισσότερο. Και, φυσικά, τα κρούσματα παραμένουν εξαιρετικά υψηλά, στα πρόθυρα των 2.οοο ημερησίως.

Όπως καταλαβαίνει εύκολα κανείς, λοιπόν, η απόφαση για ένα δεύτερο γενικό lockdown είναι πέρα για πέρα λογική, μιας και είναι ο μόνος τρόπος για να μειωθούν άμεσα τα νούμερα.

Ωστόσο, η καθηγήτρια επιδημιολογίας Αθηνά Λινού σε δηλώσεις της στο Open TV τόνισε πως δεν αρκεί η καραντίνα για να πέσουν «δραματικά» γρήγορα τα νέα κρούσματα-και, ως εκ τούτου, αυτοί που είναι στις ΜΕΘ αλλά και όσοι χάνουν την ζωή τους.

«Δεν αρκεί το lockdown για να σταματήσει την εκθετική έξαρση», είπε αρχικά. «Βρισκόμαστε σε μία επιθετική αύξηση κρουσμάτων δηλαδή κάθε 5-10 ημέρες διπλασιάζονται τα κρούσματα. Το επικίνδυνο είναι ότι έχουμε πάρα πολλά κρούσματα που αυξάνοντα επιθετικά. Δεν μπορώ να μιλήσω για αριθμό και κατά πόσο πολλαπλασιάζονται τα πραγματικά από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα. Μελέτες που υπάρχουν κυμαίνονται από 6 μέχρι 26 αλλά ο μέσος όρος πολλαπλασιασμού τους είναι 10 με 11.

Δεν θα εξαρτηθεί μόνο από το lockdown αλλά και από τα άλλα μέτρα. Πρέπει να τα τηρούμε και να κάνουμε πολλαπλά τεστ», ήταν το συνολικό της σχόλιο που δε μας γέμισε ακριβώς και με αισιοδοξία.

Μακάρι, φυσικά, να πέφτει έξω και το lockdown να βελτιώσει σημαντικά την εικόνα της χώρας μας…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.