Αδιανόητο νούμερο σε 24 ώρες: Το στοιχείο-κλειδί που δείχνει πως το lockdown θα συνεχιστεί για όλο τον Δεκέμβρη

Επίσημο: Οριζόντιο lockdown για τρεις εβδομάδες

Άσχημα τα νέα...

Η κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα στο δεύτερο κύμα είναι πάρα πολύ άσχημη- κι αυτό είναι κάτι που, πλέον, ουδείς μπορεί ν’ αρνηθεί.

Η χώρα μας έχει μπει πια σε καθεστώς καθολικού lockdown για τρεις εβδομάδες, με μοναδικό στόχο να μπορέσει να «ρίξει» τα κρούσματα (που βρίσκονται πλέον στις παρυφές των 3.οοο ημερησίως), αλλά και τον αριθμό των συμπολιτών μας που νοσηλεύονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, μιας και το σύστημα υγείας βρίσκεται στα όριά του.

Δείτε ακόμα: Το νέο της σώμα τα σπάει: Η απάντηση της Λάουρας Νάργες σε όσους την χαρακτήρισαν plus size (Pics)

Τόσο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Άδωνις Γεωργιάδης επεσήμαναν πως στόχος είναι να είμαστε «έξω» τα Χριστούγεννα για να κάνουμε γιορτές, όμως αυτό θα εξαρτηθεί από το κατά πόσον θα τηρηθούν τα μέτρα ακόμα και μέσα στην καραντίνα.

Τα πράγματα, ωστόσο, δεν είναι και τόσο ρόδινα. Υπάρχει, μάλιστα, ένα νούμερο άκρως επικίνδυνο- και δεν αναφερόμαστε στο θλιβερό ρεκόρ των 34 θανάτων που καταγράφηκαν σήμερα Σάββατο.

Το ακόμα πιο στενόχωρο και ανησυχητικό είναι πως σύμφωνα με τα όσα είπε ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ Γιώργος Παναγιωτόπουλος, μέσα σε ένα 24ωρο είχαμε 295 εισαγωγές ασθενών στα νοσοκομεία με Covid-19.

Σύμφωνα με τους κυβερνητικούς κύκλους και όσα δήλωσε ο ίδιος ο Στέλιος Πέτσας, ο -αδιανόητος για Ελλάδα- αριθμός των σχεδόν 300 εισαγωγών σε μία μόλις ημέρα, καθιστά σαφές πως το lockdown δύσκολα θα ολοκληρωθεί στα τέλη Νοεμβρίου με την «παράταση» μέχρι τα τέλη του Δεκέμβρη να θεωρείται κάτι περισσότερο από πιθανό σενάριο.

Μακάρι, βέβαια, να διαψευστεί αυτή η πρόβλεψη και τα Χριστούγεννα να είμαστε όλοι (με ασφάλεια) έξω…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.