Θα τιμωρηθεί κανείς γι’ αυτήν την εικόνα-ντροπή την ώρα που ο κορωνοϊός θερίζει;

Θα τιμωρηθεί κανείς γι’ αυτήν την εικόνα-ντροπή την ώρα που ο κορωνοϊός θερίζει;

Κάποιοι μάλλον δεν έχουν καταλάβει την κατάσταση που βρίσκεται η χώρα.

Δεύτερο lockdown ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το μεσημέρι της Πέμπτης. Όπως ενημέρωσε ο Πρωθυπουργός από τις 6 το πρωί του Σαββάτου μέχρι και τις 30 Νοεμβρίου ισχύουν περιορισμοί στην κυκλοφορία των πολιτών ενώ θα κλείσουν και πολλά καταστήματα.

Όπως ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με τον Σωτήρη Τσιόδρα τα δεδομένα των τελευταίων ημερών είναι αυτά που οδήγησαν σε αυτή την απόφαση. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΕΟΔΥ τις τελευταίες δύο ημέρων καταγράφηκαν τριπλά αρνητικά ρεκόρ κρουσμάτων, θανάτων και διασωληνωμένων δημιουργώντας ασφυκτική πίεση στα νοσοκομεία.

Ωστόσο όπως όλα δείχνουν κάποιοι εξακολουθούν να μην βάζουν μυαλό. Σε μία εποχή που ο κορωνοϊός στην Ελλάδα «καλπάζει» υπάρχουν πολίτες που κανονίζουν τριήμερο σε κοντινούς στην Αττική προορισμούς.

Όπως αποκάλυψε ο τηλεοπτικός σταθμός Open η πληρότητα στην Αράχωβα και άλλους προορισμούς έχει φτάσει το 80%. Αρκετοί απ’ όσους έκλεισαν φρόντισαν να εκμεταλλευθούν το παράθυρο που υπάρχει για επιστροφή στον μόνιμο τόπο κατοικίας.

Έτσι θα περάσουν το Σαββατοκύριακο στην εξοχή και θα επιστρέψουν πιθανότατα την Κυριακή στον τόπο κατοικίας τους. Ανώτατη κυβερνητική πηγή ανέφερε στο OPEN TV πως όσοι φύγουν για τριήμερο, σαν να μην συμβαίνει τίποτα, θα αντιμετωπίσουν ζήτημα με την επιστροφή τους στα διόδια.

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.