Το τελευταίο μέτρο πριν το lockdown στην Αττική

Το τελευταίο μέτρο πριν το lockdown στην Αττική

Τι προβλέπεται για τους κατοίκους της.

Σε ρυθμούς… lockdown κινείται πλέον ένα πολύ μεγάλο μέρος της ελληνικής επικράτειας. Πριν από λίγες ημέρες ο Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε περιοριστικά μέτρα σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες ενώ αναμένεται να συμβεί το ίδιο και σε Ιωάννινα και Λάρισα ενώ πολύ κοντά είναι και η Ροδόπη που δίνει διαρκώς αυξημένο αριθμό κρουσμάτων.

Άπαντες αναρωτιούνται αν θα υπάρξουν περιοριστικά μέτρα και στην περιφερειακή ενότητα Αττικής. Όπως σημείωσε όμως ο Γκίκας Μαγιορκίνης η κατάσταση στην Αττική παραμένει σταθερή και είναι σε αντίθετη πορεία από αυτή της Θεσσαλονίκης.

Τα λόγια απομακρύνουν το ενδεχόμενο ενός lockdown στην μεγαλύτερη πληθυσμιακά περιφερειακή ενότητα της χώρας.

Ωστόσο όπως έχει τονίσει ο Νίκος Χαρδαλιάς τα δεδομένα αλλάζουν από μέρα σε μέρα, δε θα πρέπει να αποκλείεται δηλαδή τίποτα.

Πρέπει να τονιστεί πάντως ότι πριν το «λουκέτο» στην Αττική υπάρχουν κι άλλες επιλογές μέτρων από την πλευρά της κυβέρνησης. Το σημαντικότερο, είναι η απαγόρευση μετακίνησης εκτός νομού για τους πολίτες της Αττικής, ιδιαίτερα σε περιοχές που παρουσιάζουν αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο όπως η Βοιωτία.

Είναι κάτι που επιβεβαίωσε εμμέσως ο Βασίλης Κικίλιας. Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ο υπουργός Υγείας ανέφερε: «Θα ληφθεί μέριμνα και για αυτό προφανώς, για τη δυνατότητα να φύγει από την Αττική κάποιος και να πάει σε διπλανές περιοχές».

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.