Κορωνοϊός στην Ελλάδα: Ποιες περιοχές της Αθήνας είναι στο «κόκκινο»

Κορωνοϊός στην Ελλάδα: Ποιες περιοχές της Αθήνας είναι στο «κόκκινο»

Ποιες περιοχές έχουν μεγάλο ιικό φορτίο.

Ο κορωνοιός «σαρώνει» την Ελλάδα τους τελευταίους μήνες. Τα νέα κρούσματα του φονικού ιού που ανακοινώνονται τις τελευταίες ημέρες είναι από 1000 με τα επιπλέον μέτρα να είναι προ των πυλών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να ανακοινώσει το απόγευμα νέους περιορισμούς. Ο Πρωθυπουργός έχει στα χέρια του τις προτάσεις της επιτροπής των λοιμωξιολόγων ενώ το πιο πιθανό σενάριο είναι να κλείνει η εστίαση νωρίτερα και να απαγορευθεί η κυκλοφορία από τις 22:30 το βράδυ.

Μεγάλο πρόβλημα εντοπίζεται τους τελευταίους μήνες και στην Αττική. Η μεγαλύτερη περιφερειακή ενότητα της χώρας δίνει εδώ και μήνες τριψήφιο αριθμό νέων κρουσμάτων και είναι στο «πορτοκαλί» όσον αφορά το επίπεδο κινδύνου.

Σύμφωνα με όσα μετάδωσε το Star το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στο κέντρο της Αθήνας και τα δυτικά προάστια.

Συγκεκριμένα, περιοχές όπως η Πατησίων, η πλατεία Κυψέλης και το Μοναστηράκι εμφανίζονται ως «κόκκινες» γειτονιές.

Στα «κόκκινα», ωστόσο, βρίσκονται και περιοχές στα δυτικά, ιδιαίτερα το Περιστέρι, η Πετρούπολη και το Ιλιον. Οι επιστήμονες έχουν εκφράσει τους προβληματισμούς τους για τις συγκεκριμένες περιοχές και δεν αποκλείεται να επιβληθούν μέτρα τοπικού χαρακτήρα.

Σημειώνεται ότι τις προηγούμενες ημέρες κλιμάκια του ΕΟΔΥ πραγματοποίησαν rapid tests στο κέντρο του δήμου Περιστερίου και μέσα σε 48 ώρες εντόπισαν συνολικά 78 κρούσματα με μέσο όρο ηλικίας τα 31 έτη.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.