Έτσι θα γίνει το δεύτερο lockdown

Έτσι θα γίνει το δεύτερο lockdown

Σε τι διαφέρει από το πρώτο της Άνοιξης.

Όλο και πιο έντονη είναι η συζήτηση για νέο γενικό lockdown. Ήδη ρεπορτάζ που είδαν το φως της δημοσιότητας της Τετάρτης ανέφεραν ότι εντός 15 ημερών ο Πρωθυπουργός Κυριάκος αναμένεται να ανακοινώσει νέα καραντίνα λόγω των αυξημένων κρουσμάτων κορωνοϊού.

Τις τελευταίες δύο μέρες το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε πάνω 1000 κρούσματα σπάζοντας διαδοχικά αρνητικά ρεκόρ. Το γεγονός φέρνει στο τραπέζι νέα δραστικά μέτρα από πλευράς κυβέρνησης για τον περιορισμό μετάδοσης του φονικού ιού.

Ήδη όπως ενημέρωσε επίσημα ο Πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Ροδόπη θα τεθούν σε καθεστώς περιορισμών.

Πρέπει να πούμε βέβαια ότι ενδεχόμενο γενικό lockdown δε θα έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με το πρώτο. Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της άνοιξης υπήρξε περιορισμός στις μετακινήσεις των πολιτών ενώ έκλεισαν σχολεία, καταστήματα, μπαρ και εστιατορία.

Σύμφωνα με όσα ισχύουν στο εξωτερικό στο νέο lockdown τα σχόλεια παραμένουν ανοιχτά ενώ μπαρ και εστιατόρια λειτουργούν μόνο για υπηρεσίες delivery. Όπως σημείωσε μάλιστα ο Εμανουέλ Μακρόν στο χθεσινό διάγγελμά του, δε θα κλείσουν οι παραγωγικοί τομείς της οικονομίας με την τηλεργασία να γίνεται υποχρεωτική όπου είναι δυνατόν.

Ο Γάλλος πρόεδρος κάλεσε ακόμη τους πολίτες της χώρας να βγαίνουν από τα σπίτιά τους μόνο όταν είναι απολύτως απαραίτητο.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.