«Είναι αδύνατον αυτή την στιγμή…»: Γιατί όλοι μιλούν γι’ αυτήν την φράση Τσιόδρα

«Είναι αδύνατον αυτή την στιγμή...»: Γιατί όλοι μιλούν γι' αυτήν την φράση Τσιόδρα

Ο καθηγητής επανεμφανίστηκε μετά από εβδομάδες.

Νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων σημειώθηκε την Τρίτη, στη χειρότερη μέρα στην Ελλάδα από το ξεκίνημα της πανδημίας του κορωνοϊού. Ο αριθμός των 1259 νέων κρουσμάτων σε συνδυασμό με τους 102 ασθενείς που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι προκάλεσαν σοκ στους πολίτες.

Το νέο αυτό ρεκόρ έφερε την επανεμφάνιση Τσιόδρα στις ενημερώσεις του υπουργείου Υγείας. Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας επανήλθε στις οθόνες μας μετά από εβδομάδες «σιωπής» από δική του επιλογή. Ο ίδιος άλλωστε όπως τόνισε εργάζεται στο παρασκήνιο και προτείνει μαζί με την ομάδα των επιστημόνων μέτρα στην ελληνική κυβέρνηση.

Η επιστροφή του ωστόσο αντιμετωπίστηκε με διαφορετικό τρόπο στους Έλληνες πολίτες. Ο Τσιόδρας που κατά τη διάρκεια της άνοιξης ήταν το πιο δημοφιλές πρόσωπο στην Ελλάδα προκάλεσε αρκετά σχόλια, ιδιαίτερα στα κοινωνικά δίκτυα.

Σε κάποιο σημείο της αρχικής του τοποθέτησης ο Σωτήρης Τσιόδρας αναφέρθηκε στις εικόνες συνωστισμού που παρατηρούνται στα ΜΜΜ σε καθημερινή σχεδόν βάση.

«Έχουμε τα μέσα μεταφοράς. Είναι ασφυκτικές οι συνθήκες, το κατανοώ. Είναι αδύνατον αυτή την στιγμή να επενδύσουμε σε περισσότερη και μεγαλύτερη άνεση στα μέσα μεταφοράς. Γνωρίζω ότι προσπαθούν. Εμείς, σαν επιστήμονες, το λέμε συνέχεια. Προσπαθήστε όσο μπορείτε να αποφύγετε στα μέσα μεταφοράς τον συνωστισμό. Όσο αυτό είναι εφικτό. Όσο είναι εφικτό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο καθηγητής λοιμωξιολογίας.

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που ανέφερε ότι ο Σωτήρης Τσιόδρας κάλυψε την ελληνική κυβέρνηση στο συγκεκριμένο θέμα. Μάλιστα, σημείωναν ότι ο καθηγητής ξέχασε τον ρόλο του και έγινε κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολιάζοντας παράλληλα τον χρόνο που είχε η κυβέρνηση προκειμένου να προετοιμαστεί για το δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας σημείωσε στην ενημέρωσή του ότι η μάσκα αποτελεί το βασικότερο όπλο για την αντιμετώπιση της πανδημίας αυτή την στιγμή. Όπως τόνισε μάλιστα πρέπει να γίνει συνήθεια στον καθένα και να την φοράμε καθημερινά και σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.