Σήμερα σπάει το όριο: Η πρόβλεψη για πάνω από 1000 κρούσματα για πρώτη φορά

Σήμερα σπάει το όριο: Η πρόβλεψη για πάνω από 1000 κρούσματα για πρώτη φορά

Ο τετραψήφιος αριθμός κρουσμάτων, πιο κοντά από ποτέ.

Την τελευταία εβδομάδα τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα φλερτάρουν έντονα με τον τετραψήφιο αριθμό, για πρώτη φορά από το ξεκίνημα της πανδημίας μέσα στο 2020. Προς το παρόν δεν έχουν ξεπεράσει τα 1000 αλλά όπως φαίνεται, παρόλα τα μέτρα των τελευταίων ημερών, αυτό είναι θέμα χρόνου.

Οι ειδικοί μάλιστα το λένε πλέον ανοιχτά ότι δεν είναι απλά θέμα ημερών, ίσως είναι και θέμα ωρών αφού η σημερινή ημέρα είναι πολύ πιθανόν να έχει μία ανακοίνωση από την Πολιτική Προστασία και το Υπουργείο Υγείας με τετραψήφιο αριθμό ανθρώπων μολυσμένων από τον ιό μόνο για την Τρίτη.

Ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, μίλησε στον Realfm 97,8 το πρωί της Τρίτης και όσα είπε είναι άκρως ανησυχητικά: «Το τελευταίο διάστημα υπάρχει μια έντονη αυξητική τάση, την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε φτάσει πάνω από 900, μέσα στην εβδομάδα το πιο πιθανό είναι να φτάσουμε σε τετραψήφιο, πάνω από 1.000 κρούσματα», συμπληρώνοντας ότι είναι πολύ πιθανό να σπάσει σήμερα το όριο των 1000 κρουσμάτων.

O πιο ειδικός ίσως άνθρωπος αυτήν την περίοδο για να δώσει μία εκτίμηση στην τάση των κρουσμάτων έκανε μία ακόμα πιο απαισιόδοξη πρόβλεψη με βάση όλα τα στοιχεία που έρχονται στον ΕΟΔΥ από τα τεστ: «Θα είναι δύσκολες οι επόμενες ημέρες, γιατί κατ’αρχάς δεν βλέπουμε την αποτελεσματικότητα από την εφαρμογή των μέτρων, άρα θα έχουμε αυξητικές τάσεις στον αριθμό των κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες», δείχνοντας ότι ο αριθμός 1000 είναι πολύ μικρός για να περιγράψει αυτό που έρχεται.

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.