Κορωνοϊός στην Ελλάδα: Οι περιοχές που κινδυνεύουν άμεσα με lockdown

Ποιες περιοχές είναι στο «κόκκινο».
Κορωνοϊός στην Ελλάδα: Οι περιοχές που κινδυνεύουν άμεσα με lockdown

Κόκκινος συναγερμός επικρατεί στην Ελλάδα λόγω του κορωνοϊού. Το Σάββατο η χώρα μας έσπασε νέο αρνητικό ρεκόρ με το υπουργείο Υγείας να ανακοινώνει 935 νέα περιστατικά του φονικού ιού. Αυτό έφερε μέτρα που ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς και που αφορούν τον περιορισμό της κυκλοφορίας μετά τις 12:30 το βράδυ αλλά και την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους.

Όπως επισημαίνεται από τους επιστήμονες οι δύο εβδομάδες από το ξεκίνημα των νέων μέτρων θα δείξει τα αποτελέσματα. Μην ξεχνάμε ότι ο ιός έχει περίοδο επώασης 7-10 ημέρες, που σημαίνει ότι κάποιος που νοσεί τότε δείχνει συμπτώματα.

Αρκετές περιοχές της χώρας είναι στο όριο του lockdown. Μεγάλο επιδημιολογικό φορτίο παρατηρείται τις τελευταίες ώρες στις Σέρρες όπου ανακοινώθηκαν νέα μέτρα περιορισμού μετάδοσης του ιού. Η πόλη της Μακεδονίας όπως και τα Ιωάννινα είναι λίγο πριν την «κόκκινη» ζώνη στον χάρτη.

Θυμίζουμε ότι σε καθεστώς lockdown είναι ήδη η Καστοριά και η Κοζάνη.

Πρέπει να πούμε ότι η κυβέρνηση εξετάζει και νέα μέτρα σε περίπτωση που αυτά που εφαρμόζονται δεν έχουν αποτελέσμα. Το σημαντικό είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας εκτός νομού όπου ενοτπίζεται υψηλό ιικό φορτίο. Αυτό ισχύει ήδη σε νομούς που βρίσκονται σε καθεστώς lockdown.

Ακόμη ένα μέτρο που έχει πέσει στο τραπέζι είναι το κλείσιμο της εστίασης νωρίτερα από τις 12 τα μεσάνυχτα. Ήδη στο Παρίσι καφέ και εστιατόρια κλείνουν στις 9 ενώ στην Ιταλία κατεβάζουν ρολά από τις 6 το απόγευμα.

Στο τραπέζι είναι ακόμη και ο περιορισμός των μετακινήσεων των ηλικιωμένων άνω των 65 ετών. Πρόκειται για κάτι που ισχύει κατά κόρον σε χώρες του εξωτερικού και δεν αποκλείεται να εφαρμοστεί και στην Ελλάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ