Το νέο μέτρο που ζητήθηκε είναι το πιο σκληρό και θα κόψει την Ελλάδα στα δύο

Έκκληση από τον Δήμαρχο Σερρών.
Και όμως θα υπάρχουν ελληνικά νησιά που θα κάνουν ελέγχους για κορωνοϊό

Τη δική του εικόνα για τη ξαφνική έκρηξη των κρουσμάτων του κορωνοϊού στις Σέρρες έδωσε ο δήμαρχος της πόλης, Αλέξανδρος Χρυσάφης, βάζοντας στο τραπέζι μία πρόταση για ένα νέο μέτρο που είχε να συζητηθεί από την αρχή της πανδημίας.

Μιλώντας στην κάμερα της πρωινής εκπομπής του Open o δήμαρχος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε μπροστά σε μία εξάπλωση. Μέσα σε μία εβδομάδα είχαμε έκρηξη κρουσμάτων. Πριν από 10 ημέρες ήμασταν στην πράσινη κατηγορία. […]Εμείς επειδή ανήκαμε στις πράσινες περιοχές τα μαγαζιά έκλειναν στο κανονικό τους ωράριο, τη στιγμή που σε διπλανές περιοχές υπήρχαν περιορισμοί.

Έτσι ήρθαν από άλλες περιοχές σε εμάς για να διασκεδάσουν. Αν δεν υπάρχουν απαγορεύσεις μετακινήσεων ανάμεσα σε περιοχές που είναι ανήκουν σε διαφορετικές κατηγορίες του υγειονομικού χάρτη θα έχουμε τέτοια ζητήματα».

Ο δήμαρχος στήριξε τα λεγόμενά του και στα δεδομένα των κρουσμάτων στην πόλη του τα οποία, όπως ανέφερε έχουν μέσους όρους ηλικιών 29-29 έτη.

Το αίτημα του δημάρχου Σερρών έχει ξαναπέσει στο τραπέζι των προτάσεων από την επιτροπή λοιμοξιολόγων στους πρώτους μήνες της καραντίνας, όταν πληθυσμός από τα αστικά κέντρα έφευγε για τριήμερα σε περιοχές της περιφέρειας και ιδιαίτερα στα νησιά. Ο φόβος ήταν μεγάλος για τη μεγάλη έξοδο του Πάσχα όμως εκείνη την περίοδο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ