Κορωνοϊός ή πόλεμος;

Θερμό επεισόδιο, ώρα μηδέν: Σε ετοιμότητα μάχης στο Αιγαίο

Ο Νοέμβρης αναμένεται δύσκολος

Τα πράγματα στο  μέτωπο της πανδημίας πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο. Η κυβέρνηση προσπαθεί με μια σειρά μέτρων που ήρθαν (και μια λίστα ακόμα που έρχεται) να αναχαιτίσει τον ιό, όμως για την ώρα δεν δείχνει να τα καταφέρνει.

Την ίδια ώρα ο Ερντογάν κλιμακώνει τις προκλήσεις του στο Αιγαίο και δεν δείχνει διατεθειμένος να κάνει πίσω. Η ελληνική πλευρά μάλιστα έχει την πληροφορία ότι εντός Νοέμβρη ο Σουλτάνος θα τεντώσει και άλλο το σχοινί με την επιδίωξη κάποια στιγμή αυτό να σπάσει.

Στο ελληνικό στρατόπεδο γνωρίζουν ότι ο Ερντογάν θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί το παραμικρό λάθος της ελληνικής πλευράς για να προκαλέσει ένα θερμό επεισόδιο, το οποίο θα χρεώσει στην Ελλάδα.

Έτσι θα πάει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με ένα δυνατό χαρτί στο οπλοστάσιό του που θα προσπαθήσει να εξαργυρώσει κατά τη διάρκεια των συζητήσεων.

Η Ελλάδα κάνει ό,τι περνάει απ’ το χέρι της για να μην πέσει στην παγίδα του Ερντογάν γι’ αυτό και χτίζει συστηματικά τις διπλωματικές σχέσεις που μπορούν να κόψουν τον αέρα του Σουλτάνου.

Σε κάθε περίπτωση η εξίσωση που θα κληθεί να λύσει η κυβέρνηση τον Νοέμβρη με την έξαρση της πανδημίας απ’ την μια και τον κίνδυνο θερμού επεισοδίου απ’ την άλλη θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη.

Αν φτάσουμε τα 2000 κρούσματα πάμε σε γενικό lockdown. Αν το Oruc Reis πατήσει και την τελευταία ελληνική κόκκινη γραμμή πάμε σε θερμό επεισόδιο. Και δυστυχώς αυτή τη φορά είμαστε πολύ κοντά και στα δυο…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.