Μάσκες παντού: Το μεγάλο «αγκάθι» που δυσκολεύει την εφαρμογή του μέτρου

Θα είναι σαν lockdown: Τα 4 μέτρα που ανακοινώνει η κυβέρνηση

Καλή η θεωρία, αλλά η πράξη...;

Το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού σαρώνει τη χώρα και σχεδόν κάθε μέρα καταγράφεται νέο ρεκόρ κρουσμάτων του ιού, οδηγώντας τον πρωθυπουργό στην ανακοίνωση νέων, ακόμα πιο σκληρών μέτρων.

Η ανακοίνωση του πιο σκληρού από τα νέα μέτρα αφορά την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, σε όλες τις περιοχές που έχουν χαρακτηριστεί “πορτοκαλί” στον χάρτη των κρουσμάτων και του ιικού φορτίου της χώρας.

Έντονος όμως είναι ο προβληματισμός, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του ethnos.gr , από υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης για το πώς θα μπορέσει να εφαρμοστεί αυτό το μέτρο στον πιο δύσκολο από τους χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος, τους χώρους της εστίασης.

Η μεγάλη δυσκολία έγκειται στο πώς θα μπορεί να είναι εφαρμόσιμο ένα μέτρο σε εξωτερικούς χώρους καταστημάτων εστίασης, ειδικότερα σε τραπεζοκαθίσματα, ανάμεσα στους πελάτες, ειδικά όταν χρειάζεται να τρώνε και να πίνουν κατά τη διάρκεια της ώρας που βρίσκονται στους χώρους εστίασης.

Οι αλλαγές στο πώς θα είναι ακριβώς δοσμένες οι οδηγίες είναι συνεχείς, με πράγματα να προστίθενται ως το τέλος. Υπάρχουν παραδείγματα χώρων εστίασης που ίσως να μη χρειάζεται να φοριούνται οι μάσκες και σε εξωτερικούς χώρους αρκεί να τηρούνται αυστηρότατα οι αποστάσεις στα τραπέζια και ο αριθμός πελατών ανά τραπέζι.

Το σίγουρο είναι ότι πλέον ακόμα και στους εξωτερικούς χώρους αναμονής η μάσκα θα είναι υποχρεωτική, μένει όμως να δούμε κατά πόσο αυτό είναι εφαρμόσιμο.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.