Στη φυλακή η διευθυντική ομάδα της Χρυσής Αυγής

Στη φυλακή η διευθυντική ομάδα της Χρυσής Αυγής

Απορρίφθηκε το αίτημα για αναστολή των ποινών τους.

Στη φυλακή θα οδηγηθούν οι πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής καθώς το δικαστήριο αποφάσισε να μην έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα οι ποινές τους. Έτσι, όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος Μαρία Λεπενιώτη οι Νίκος Μιχαλολιάκος, Ηλίας Κασιδιάρης, Χρήστος Παππάς, Γιώργος Γερμενής, Ηλίας Παναγιώταρος, Γιάννης Λαγός, Αρτέμης Ματθαιόπουλος, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, Αντώνης Γρέγος, Νίκος Μίχος θα φυλακιστούν.

Την άγουσα για την φυλακή θα πάρουν και οι πυρηνάρχες Νίκαιας και Περάματος, Γιώργος Πατέλης και Αναστάσιος Πανταζης, αλλά -όπως ήταν αναμενόμενο- και ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Γιωργος Ρουπακιάς. Για τους Μιχάηλ Αρβανίτη, Ελενη Ζαρούλια, Χρυσοβαλαντη Αλεξόπουλο, Στάθη Μπούκουρα, Δημητρη Κουκούτση αποφασίστηκε να δοθεί αναστολή της ποινής τους.

Θυμίζουμε ότι υπήρξε και ως προς την αναστολή των ποινών των μελών της Χρυσής Αυγής διαφωνία μεταξύ εισαγγελέως και Προέδρου. Η Αδαμαντία Οικονόμου, είχε προτείνει οι ποινές για την διευθυντική ομάδα της Χρυσής Αυγής να έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα αφού δεν υπάρχει φόβος τέλεσης νέων αδικημάτων.

Ωστόσο όπως και στην απόφαση περί εγκληματικής οργάνωσης, η πρότασή της δεν έγινε δεκτή.

Αναλυτικά οι ποινές:

Νίκος Μιχαλολιάκος

13 έτη κάθειρξη και 6 μήνες

Ιωάννης Λαγός

13 έτη κάθειρξη και 8 μήνες

Ηλίας Κασιδιάρης

13 έτη κάθειρξη και 6 μήνες

Γιώργος Γερμενής

13 έτη κάθειρξη και 6 μήνες

Χρήστος Παππάς

13 έτη κάθειρξη και 3 μήνες

Ηλίας Παναγιώταρος

13 έτη κάθειρξη

Αρτέμης Ματθαιόπουλος

10 έτη κάθειρξη

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.