Αυτά είναι τα μέτρα που θα ανακοινώσει ο Μητσοτάκης το απόγευμα

Αυτά είναι τα μέτρα που θα ανακοινώσει ο Μητσοτάκης το απόγευμα

Που προσανατολίζεται η κυβέρνηση.

Νέο μήνυμα προς τον ελληνικό λαό θα απευθύνει το απόγευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός επισκέφθηκε την πρόεδρο της Δημοκρατίας το πρωί της Πέμπτης και επιβεβαίωσε ότι το απόγευμα θα ενημερώσει τους πολίτες για την πορεία του ιού.

«Έχω την ευκαιρία να σας ενημερώσω για τις εξελίξεις στο μέτωπο κατά του κορονοϊού . Είμαστε πια αντιμέτωποι με ένα δεύτερο κύμα. Εξακολουθούμε να τα πηγαίνουμε καλύτερα από πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά αυτό δεν είναι παρηγοριά. Το απόγευμα θα απευθυνθώ με μήνυμα στους πολίτες και θα τους εξηγήσω πού βρισκόμαστε και θα εξηγήσω ποια μέτρα χρειάζεται να πάρουμε» είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Η κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα έχει δυσκολεύσει ιδιαίτερα αφού τα τελευταία 24ωρα σημειώθηκαν διαδοχικά αρνητικά ρεκόρ νέων κρουσμάτων. Αυτό φέρνει στο τραπέζι νέα αυστηρότερα μέτρα από αυτά που ισχύουν μέχρι και σήμερα.

Ο Πρωθυπουργός θα έχει πριν από το μήνυμά του ευρεία σύσκεψη με την επιτροπή λοιμωξιολόγων και εκεί θα αποφασιστούν τα νέα μέτρα που θα ανακοινώσει.

Οι μέχρι τώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι θεωρείται αναπόφευκτη η επιβολή της χρήσης μάσκας σε όλους τους εξωτερικούς χώρους. Ακόμη εξετάζεται η απαγόρευση κυκλοφορίας τις νυχτερινές ώρες σε περιοχές όπου τα επίπεδα μετάδοσης είναι στο 3.

Με στόχο την αποφυγή του συνωστισμού, υπάρχει σκέψη για αυξημένες περιπολίες σε πλατείες αλλά και ανοιχτούς χώρους συνάθροισης. Έτσι θα περιοριστούν τα φαινόμενα συγχρωτισμού που παρατηρούνται από άτομα νεαρής ηλικίας.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.