Πάνω από 800 κρούσματα σήμερα: Τα 2 νέα μέτρα που ανακοινώνονται άμεσα

Πάνω από 800 κρούσματα σήμερα: Τα 2 νέα μέτρα που ανακοινώνονται άμεσα

Ο καθηγητής Mόσιαλος προειδοποιεί.

Ο καθηγητής της πολιτικής της υγείας στη Σχολή Οικονομικών του Λονδίνου και κεντρικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης σε διεθνείς οργανισμούς για την αντιμετώπιση της Πανδημίας κορωνοϊού έκανε ίσως την πιο τρομακτική ανάρτηση για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, το οποίο έχει χτυπήσει για τα καλά τη χώρα μας.

Όσα έγραψε στα social media του τρόμαξαν τους ακόλουθούς του καθώς ο καθηγητής αναφέρει ότι σήμερα θα ανακοινωθεί μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων τα οποία ήδη είχαν φτάσει στον αριθμό ρεκόρ 667 τη χθεσινή ημέρα.

Η ανάρτηση έκανε πολλούς να πιστέψουν ότι ίσως σήμερα θα ανακοινωθούν πάνω από 1000 κρούσματα, η πρώτη φορά από την αρχή της πανδημίας που η Ελλάδα θα φτάνει τον τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων.

Πληροφορίες από το ethnos.gr αναφέρουν ότι τα κρούσματα που θα ανακοινωθούν σήμερα θα ξεπερνούν τα 800.

Η ανάρτηση του καθηγητή αναφέρει:

«Είναι πιθανό να ανακοινωθεί μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων σήμερα.
Χρειάζεται επομένως μεγάλη προσοχή.

Πολιτεία, κοινωνικοί φορείς, τοπική αυτοδιοίκηση, φορείς των εργαζομένων και των εργοδοτών και οι πολίτες πρέπει συντονισμένα να αντιμετωπίσουμε το δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Χρειάζεται πιο αυστηρή εφαρμογή των μέτρων προστασίας της δημόσια υγείας, και επέκταση τους όπου είναι αναγκαίο ανάλογα με την επίπτωση της πανδημίας σε διάφορες περιοχές της χώρας. Επίσης μηδενική ανοχή στη διασπορά ψευδών ειδήσεων.»

https://www.facebook.com/i.mos2020/posts/3449075418465053

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες το νέο σημερινό σοκ φέρνει άμεσα μέτρα. Αυτά που έχουν ήδη κλειδώσει είναι η γενικευμένη χρήση μάσκας παντού και η απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ (νυχτερινό lockdown).

Υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο όμως να μην είναι τα μοναδικό καθώς η κατάσταση βρίσκεται εκτός ελέγχου και όλα τα σενάρια είναι στο τραπέζι. Ακόμα και για τοπικά lockdown σε όλες τις πόλεις που είναι στο κόκκινο…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.