Κορωνοϊός: Αυτό είναι το πρώτο μέτρο στο τραπέζι μετά το ρεκόρ κρουσμάτων

Πού προσανατολίζεται η κυβέρνηση.
Ανακοινώνονται: Τα 4 νέα μέτρα μετά το νέο ανατριχιαστικό αρνητικό ρεκόρ

Προβληματισμό έχει προκαλέσει στην κυβέρνηση το νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων. Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης 667 νέα κρούσματα, ρεκόρ από το ξέσπασμα της πανδημίας στην Ελλάδα.

Αμέσως μετά την γνωστοποίηση του αριθμού των κρουσμάτων ακολούθησε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Στην σύσκεψη συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Σωτήρης Τσιόδρας, ο Παναγιώτης Αρκουμανέας επικεφαλής του ΕΟΔΥ και ο Βασίλης Κικίλιας.

Οριστικές αποφάσεις δεν υπήρξαν ωστόσο θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι θα παρθούν νέα μέτρα. Αυτό που προβληματίζει τους ειδικούς είναι η ηλικία των νέων κρουσμάτων. Δεν είναι τυχαία η αναφορά του Γκίκα Μαγιορκίνη στους νέους ηλικίας 18-39 ετών.

Προς αυτή την κατεύθυνση είναι και τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση. Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι κυβερνώντες σκέφτονται το lockdown κατά τις νυχτερινές ώρες. Έτσι θα αποφευχθούν οι εικόνες συνωστισμού σε πλατείες, μετά το κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης.

Πρέπει να πούμε ότι το συγκεκριμένο μέτρο εφαρμόζεται σε πολλές μεγάλες πόλεις του εξωτερικού όπου εντοπίζεται μεγάλο επιδημιολογικό φορτίο. Δε θα πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι ακόμη στο τραπέζι της καθολικής μάσκας σε όλους τους εξωτερικούς χώρους προκειμένου να περιοριστεί η μεταδοτικότητα του ιού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ